Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το «Μακεδονικό»

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το «Μακεδονικό»

Του Παναγιώτη Μίχου

Για την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και για όλες τις πτυχές του λεγόμενου σύγχρονου «Μακεδονικού» θα συζητήσουν την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου (19:00) στο βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ στον Πειραιά (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α'' 11) ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Liberal, που καλύπτει τα θέματα Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής, Άμυνας και Διπλωματίας στο ιστότοπο μας, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος με τον Πρέσβη ε.τ. και Συγγραφέα κ Αλέξανδρο Μαλλιά.

Ο κ. Μαλλιάς τυγχάνει ένας από τους κορυφαίους Διπλωμάτες μας με πλουσιότατη εμπειρία και συγγραφικό έργο. Η 27ετης ενασχόληση του με το ονοματολογικό της γειτονικής μας χώρας βάζει την σφραγίδα του στο τελευταίο βιβλίο του «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία- Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών» για το ζήτημα που απασχολεί έντονα την ελληνική και διεθνή πολιτική σκηνή και ακόμα περισσότερο τη κοινή γνώμη της Χώρας ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα,

Όπως διαφαίνεται από τις συνταγματικές διαδικασίες στη γειτονική χώρα, σύντομα η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πρώην ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί θα τοποθετηθούν για το παρόν και το μέλλον της Συμφωνίας, δηλαδή το κατά πόσο αυτή θα αποδειχθεί βιώσιμη, δίχως να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Γνωρίζοντας και τους δύο ως ομιλητές θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ότι αναμένεται μια καθηλωτική συζήτηση, με επιχειρήματα και υψηλό ακροατήριο που μετά το πρώτο στάδιο της εκδήλωσης, θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί, να ρωτήσει τους δύο άνδρες συμμετέχοντας ενεργά και πρωτόβουλα στη διαδικασία. Δύο πρώην εκπρόσωποι της… Διπλωματίας και της Άμυνας που και οι δύο ως φορείς εργάζονταν για την προώθηση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος συναντώνται. Πρόκειται για μια συζήτηση που πραγματικά αξίζει να παρακολουθηθεί δια ζώσης και για την οποία το liberal.gr και ο Φιλελεύθερος είναι χορηγοί επικοινωνίας.