Μια βόλτα στο νέο hot spot του Πειραιά

Μια βόλτα στο νέο hot spot του Πειραιά

Ίσως, να μην υπάρχει κανείς που δεν έχει κάνει επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ. Απολαμβάνοντας εδώ και 20 χρόνια μία ξεχωριστή εμπειρία αγορών, με πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις για το σπίτι, που έχουν διαμορφώσει μια παγκόσμια τάση. Κι όμως, το τελευταίο διάστημα, η εμπειρία αυτή αναβαθμίζεται αφού η ΙΚΕΑ...έρχεται πιο κοντά μας. Δημιουργεί καταστήματα νέας γενιάς, μέσα στον αστικό ιστό, διευκολύνοντας για το κοινό την ταχύτερη πρόσβαση, τη διαδικασία των αγορών, αλλά και τις επιλογές μέσα από την πλήρη γκάμα των προϊόντων ΙΚΕΑ. Κι έτσι γίνεται και η ίδια πιο προσβάσιμη. Ανταποκρινόμενη στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής που απαιτούν ταχύτητα και ευελιξία. Ευκαιρία λοιπόν για να το διαπιστώσουμε και από κοντά... #ΙΚΕΑPioKonta.

Το πρώτο τέτοιο κατάστημα, στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα στον κόσμο - άνοιξε πριν μερικούς μήνες τις πύλες του στον Πειραιά, και ήδη έχει διαμορφώσει «μόδα», αλλά και ένα νέο σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Καλύπτει τις καθημερινές ή εβδομαδιαίες τους ανάγκες, δίπλα στο σπίτι τους, προσφέροντας παράλληλα, και την ευκαιρία για μια ξένοιαστη, απολαυστική βόλτα στην πόλη, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη της οικογένειας θα απολαύσουν στο εστιατόριο και τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Στην πράξη, τα νέας γενιάς καταστήματα της ΙΚΕΑ ενσωματώνουν μία νέα εμπορική φιλοσοφία, που συνδυάζει την φυσική παρουσία (Physical) με μία αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία (Digital). Ή με άλλα λόγια το Phygital concept μέσα από το οποίο η ΙΚΕΑ προσαρμόζει τα φυσικά καταστήματα στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε ένα περιβάλλον νέας αντίληψης και λειτουργικότητας. Έτσι και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου καταναλωτή, αλλά και στη δική της επιθυμία να εξυπηρετήσει τους περισσότερους από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Να βρεθεί όσο πιο κοντά μπορεί εκεί που μένουν, κινούνται ή εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, στο κέντρο του Πειραιά, υπάρχει ένα νέο σημείο αναφοράς που στεγάζεται σε ένα ιστορικό, νεοκλασικό και διατηρητέο κτίριο, το «Μέγαρο Πολίτου», δίπλα στην αγορά της πόλης και πολύ κοντά στο λιμάνι, επί της Δημ. Γούναρη. Πρόκειται για ένα κτίριο της δεκαετίας 1920-1930, περιόδου κατά την οποία ο Πειραιάς αναδείχθηκε ως ένα κέντρο εμπορίου και πολιτισμού. Και για το λόγο αυτό ο Όμιλος FOURLIS το ανακαίνισε με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην αρχιτεκτονική του, διαμορφώνοντας ένα «στολίδι» για την πόλη.

Στους τρεις ορόφους του καταστήματος ΙΚΕΑ και σε επιφάνεια 2.000 τ.μ., οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πάνω από 1.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς, προσφέροντας μία καταναλωτική εμπειρία υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, όμως μπορούν να παραγγείλουν πάνω από 8.000 προϊόντα και να τα παραλάβουν είτε στον χώρο τους, είτε στο κατάστημα ΙΚΕΑ Κηφισός ή το κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

Ο επισκέπτης στο κατάστημα ΙΚΕΑ του Πειραιά μπορεί να βρει λύσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού και να σχεδιάσει τη δικιά του κουζίνα ή ντουλάπα στο Κέντρο Σχεδιασμού. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ή βήματα από το σπίτι του.

Πώς, όμως μας υποδέχεται το νέο κατάστημα της οδού Γούναρη;

Στο ισόγειο φιλοξενούνται Είδη Οικιακού Εξοπλισμού και Αξεσουάρ: είδη μαγειρέματος, είδη σερβιρίσματος, είδη διακόσμησης, λευκά είδη για το κρεβάτι, λευκά είδη για το σπίτι, είδη μπάνιου, φωτιστικά, είδη οργάνωσης και αποθήκευσης σπιτιού. Εκεί στεγάζεται και το Café του καταστήματος, το οποίο σερβίρει βιολογικό καφέ πιστοποίησης UTZ. Πρόκειται για ένα πρότυπο, που εκτός από την υπέροχη γεύση έχει διασφαλίσει βελτιωμένες μεθόδους γεωργίας για τους αγρότες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, φροντίδα για το περιβάλλον και πλήρη ιχνηλασιμότητα από τη φυτεία στο φλιτζάνι. Μια σημαντική ένδειξη της σημασίας που δίνει η ΙΚΕΑ στη Βιωσιμότητα.

Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο, ο επισκέπτης συναντά τον Εκθεσιακό Χώρο. Εκεί θα βρει ιδέες και λύσεις για τη διαμόρφωση του καθιστικού, του γραφείου, της κουζίνας, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων, καθώς και επιλεγμένα μικροέπιπλα για άμεση αγορά από ο κατάστημα. Κάτι που μπορεί να γίνει είτε στο συμβατικό είτε στο self check out ταμείο, που αποτελεί άλλη μία καινοτομία!

Ο 2ος όροφος φέρνει άλλη μία ευχάριστη έκπληξη, αφού φιλοξενεί το Κέντρο Σχεδιασμού, αλλά και το εστιατόριο του καταστήματος από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ανεμπόδιστα την υπέροχη θέα στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, μπορεί να ολοκληρώσει την εμπειρία του, σχεδιάζοντας tailor-made λύσεις για την κουζίνα και την ντουλάπα, αλλά και να απογειώσει τη γευστική του εμπειρία!

Εκτός από τις εξαιρετικές επιλογές σε ζεστά και κρύα γεύματα και σαλάτες, μπορεί να παραγγείλει και τα γευστικότατα φυτικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ. Που έχουν την ίδια εμφάνιση, υπέροχη γεύση και νοστιμιά με τα κλασικά κεφτεδάκια της - αλλά μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με τήρηση των όρων της Βιωσιμότητας, σερβίρεται και ο σολομός, που προέρχεται από υπεύθυνες υδατοκαλλιέργειες πιστοποιημένες κατά το πρότυπο ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Το κατάστημα του Πειραιά είναι αναμφίβολα ο «οδηγός» στη νέα φιλοσοφία της ΙΚΕΑ. Πιο κοντά στον καταναλωτή, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές, εξειδικευμένες λύσεις, υψηλή ποιότητα και σεβασμό στη βιωσιμότητα. Και ακολουθεί μία omnichannel προσέγγιση που παρέχει ομοιόμορφη και συνεπή χρηστική εμπειρία για τους πελάτες της σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια πωλήσεων ενώ εξελίσσεται συνεχώς.