Μεξικό: Πάνω από 100 πτώματα πετάχτηκαν σε μαζικό τάφο

Μεξικό: Πάνω από 100 πτώματα πετάχτηκαν σε μαζικό τάφο

Οι διωκτικές αρχές του Μεξικού διεξάγουν έρευνα ενάντια σε τοπικούς αστυνομικούς μιας μικρής κοινότητας που στοίβαξαν τουλάχιστον 105 πτώματα, αγνώστου ταυτότητας, θύματα εγκληματικών ενεργειών, σε έναν μαζικό τάφο στο κεντρικό Μεξικό, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι.

Οι σωροί εντοπίστηκαν σε μια μικρή κοινότητα στην πολιτεία Μορέλος, η οποία έχει τον υψηλότερο δείκτη απαγωγών στην χώρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας Χαβιέ Πέρεζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα, η έρευνα ενάντια στους αστυνομικούς αφορά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και παραβίαση του νόμου για την κάλυψη της ταφής των πτωμάτων.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον αριθμό των αξιωματικών που βρίσκονται υπό έρευνα, ούτε για πόσο χρονικό διάστημα ο μαζικός τάφος πιστεύεται ότι λειτουργούσε.

Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες και οι περισσότερες περιείχαν ένα μπουκάλι με τον αριθμό της υπόθεσης από τις αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας, που ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

"Ήταν όλοι στοιβαγμένοι σε ένα τεράστιο λάκκο", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε, στα πλαίσια μιας έρευνας που είχε ζητήσει η οικογένεια ενός άνδρα που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2013. Αν και το πτώμα του είχε ταυτοποιηθεί από ελέγχους DNA, ήταν ακόμη πεταμένος στον τάφο.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠE