Metaverse: 4.500 ταξιδιώτες στην «άλλη πλευρά» της ψηφιακής γης

Metaverse: 4.500 ταξιδιώτες στην «άλλη πλευρά» της ψηφιακής γης

Σχεδόν 4.500 άτομα συμμετείχαν στην τεχνολογική επίδειξη «First Trip» (Πρώτο Ταξίδι) ενός νέου project στο Metaverse σε συνεργασία με το Bored Ape Yacht Club (BAYC) της Yuga Labs.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο έλαβε χώρα πριν δύο ημέρες, στις 16 Ιουλίου με ανοιχτή πρόσβαση σε ιδιοκτήτες ψηφιακής γης μέσω NFT, γνωστούς ως Voyagers, δηλαδή ταξιδιώτες σε εικονικούς κόσμους. Όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, με πολλά μέλη της κοινότητας να μπαίνουν στο Twitter για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση.

«Ήταν τρελό να βλέπεις 4.500 ταξιδιώτες να τρέχουν γύρω από έναν τεράστιο, καθηλωτικό χώρο» σχολιάζει ένας συμμετέχοντας. 

Πρώτο ταξίδι

Οι 4.500 Ταξιδιώτες βρέθηκαν σε ένα άδειο εικονικό λόμπι, το πρώτο avatar του Voyager, κι έπειτα όλοι ακολούθησαν έναν γίγαντα - πίθηκο μέσω μιας πολύχρωμης πύλης στην... άλλη πλευρά (Otherside Metaverse). Μόλις οι Ταξιδιώτες έφτασαν σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Biogenic Swamp, κατευθύνθηκαν σε ένα κεντρικό στάδιο, όπου μπορούσαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες των avatar σε δραστηριότητες όπως τον χορό και το τρέξιμο.

Από εκεί, μπόρεσαν να εξερευνήσουν και άλλες περιοχές και να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, μέσα στο οποίο περιφέρονταν γιγάντια πλάσματα έτοιμα να επιτεθούν στους Ταξιδιώτες, αν πλησίαζαν πολύ. 

Λίγο μετά τo λανσάρισμα του πρώτου ταξιδιού, η Era Labs κυκλοφόρησε ένα «lightpaper», το οποίο περιέγραφε εν συντομία τις αρχές πίσω από το «The Otherside» και πώς θα προχωρήσει το έργο. Σημειώνεται ότι το «lightpaper» είναι ένα έγγραφο που περιγράφει την αρχιτεκτονική μιας εφαρμογής και παρέχει γενική καθοδήγηση για τους προγραμματιστές. 

Αρχικά, θα υπάρχουν τρεις φράσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει περιγραφεί μόνο η πρώτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BussinesNews. 

Η πρώτη φάση λοιπόν, θα ξετυλίγει μία ιστορία 11 ημερών που βασίζεται σε έναν «μυστηριώδη οβελίσκο» που έχει εμφανιστεί στο The Otherside. Η λειτουργία παιχνιδιού θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να εξερευνήσουν τι μπορεί να «κοπεί, να κατασκευαστεί, να εμπορευτεί, να αγοραστεί και να πωληθεί, μέσα στο παιχνίδι.

«Για να μπουν οι σπόροι για μια επιτυχημένη κοινότητα, ξεκινάμε την ανάπτυξη στο Otherside με τους Voyagers, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που δοκιμάζουν και μας εμπιστεύονται. Αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας του Otherside και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο ταξίδι του Voyager», αναφέρει το lightpaper.

«Ξεκινήσαμε να χτίζουμε το Otherside έχοντας ένα πράγμα στο μυαλό μας: το metaverse δεν μπορεί να είναι βαρετό. Ο κόσμος πρέπει να είναι δυναμικός, να ξετυλίγονται ιστορίες και οι ενέργειές σας πρέπει να έχουν έναν σκοπό. Μπείτε στο Otherside, όπου δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες. Το πού θα πάτε εξαρτάται από εσάς, αλλά το πού θα καταλήξετε, στην τύχη».

Μεγάλη ζήτηση

Τα στοιχεία από το CryptoSlam, δείχνουν ότι και άλλα NFTs της ομάδας τυγχάνουν μεγάλης ζήτησης, με τη συλλογή να δημιουργεί πάνω από 1 δισ. δολάρια σε όγκο πωλήσεων σε μόλις τρεις μήνες. Το OtherDead αποτελεί πλέον το έβδομο έργο NFT με τις περισσότερες πωλήσεις που αγγίζουν νέο ρεκόρ.

Η Yuga Labs έχει επίσης κερδίσει μια ιδιαίτερα ισχυρή βάση στο top 10 με τα άλλα πρωτότυπα έργα της, το BAYC και το Mutant Ape Yacht Club (MAYC), το τρίτο και τέταρτο NFT με τις περισσότερες πωλήσεις αξίας 2,3 δισ. δολαρίων και 1,6 δισ. δολαρίων. 

Το Otherside έχει 200.000 «οικόπεδα» ψηφιακής γης και η κατώτατη τιμή των NFT στο OpenSE είναι 2,87 Ethereum, που με την τρέχουσα αξία υπολογίζονται σε περίπου 3.900 δολάρια.