Μεταμόρφωση: Συνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων από τα υπολείμματα της φωτιάς στο εργοστάσιο

Μεταμόρφωση: Συνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων από τα υπολείμματα της φωτιάς στο εργοστάσιο

Υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες τον σχολαστικό καθαρισμό των δρόμων περιμετρικά του εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών, που κάηκε, αλλά και όλης της περιοχής, από τα υπολείμματα της φωτιάς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα συνεργεία της Περιφέρειας θα βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο του Δήμου, με στόχο να καθαριστεί η περιοχή, το ταχύτερο δυνατό.

«Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης με τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας, μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή, να είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους και να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα» αναφέρει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή» τονίζει και σημειώνει ότι παράλληλα με τον καθαρισμό της περιοχής έχει ξεκινήσει, με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων η διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. «Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.