Μετά τις 10 Μαΐου η απόφαση για άνοιγμα γυμναστηρίων και αθλητικών ακαδημιών
Επιτροπή Ειδικών

Μετά τις 10 Μαΐου η απόφαση για άνοιγμα γυμναστηρίων και αθλητικών ακαδημιών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» για το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των αθλητικών Ακαδημιών, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση, με τους ειδικούς να επιφυλάσσονται για την εξέτασή τους μετά το Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν κατέληξαν ως προς το αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού για το άνοιγμα των παραπάνω δραστηριοτήτων και μετέφεραν την ημερομηνία επανεξέτασης του θέματος μετά τις 10 Μαΐου, οπότε και η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

• Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

• Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

• Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

• Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

• Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού ήταν:

• Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.

• Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

Έναρξη προπονήσεων για: Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League - Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών -Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών - Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών -Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.

• Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.

• Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

Διαβάστε Περισσότερα