Μετά την προαιρετική... υποχρεωτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και δωρεάν τεστ

Μετά την προαιρετική... υποχρεωτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και δωρεάν τεστ

Η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του εμβολιασμού αναλώνεται σε δηλώσεις στελεχών και σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ως προς τη σημασία του εμβολίου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα αλλάζουν αφού η Κουμουνδούρου είτε τάσσεται υπέρ της προαιρετικής... υποχρεωτικότητας (παρότι το μέτρο συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των εμβολιασμών στους υγειονομικούς) είτε ζητά να πληρώνονται από το κράτος τα τεστ που πρέπει να κάνουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και προαναγγέλλει διαρκώς παρεμβάσεις προκειμένου να... πεισθούν οι ανεμβολίαστοι, αν και χρειάστηκαν 9 μήνες και κυρίως ο νόμος περί υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς για να οδηγηθεί σε κέντρο εμβολιασμού, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης.

Όμως έχει ταχθεί ανοιχτά κατά:

  • της υποχρεωτικότητας,
  • της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας

Παράλληλα καταψήφισε την τροπολογία που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και κυρίως αυστηρά πρόστιμα προς όλους όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν και χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά. Ενώ είναι το κόμμα που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να αποδομήσει τους επιστήμονες και τον ρόλο τους στην προσπάθεια διαχείρισης και αποτροπής της διασποράς του κορονοιού.

Ουδείς δύναται να ξεχάσει τα... πύρινα άρθρα κατά του Σωτήρη Τσιόδρα ούτε και τις αναρτήσεις ακόμη και στελεχών του κόμματος, κατά επιστημόνων που μετέχουν στην επιτροπή των ειδικών φτάνοντας στο σημείο και η Κουμουνδούρου, να τους αποδίδει ένας είδος σύμπραξης και συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Τους ίδιους επιστήμονες που τώρα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει αποδομήσει με αποτέλεσμα να μην ακούγεται ο λόγος τους και να μην πείθονται οι πολίτες ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της πανδημίας γνωστή. Ειδικά μετά το πρώτο κύμα. Άλλωστε φτάσανε στο σημείο να αμφισβητούν την δυνατότητα να υπάρξουν εμβόλια επικρίνοντας την Κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο διότι προετοίμαζε το έδαφος για να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των πολιτών. Του προγράμματος δηλαδή που έχει λάβει τα εύσημα σε διεθνές επίπεδο.

Ενδεικτική της... συμβολής του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μέσω της οποίας ζητάς δωρεάν μοριακά τεστ σε καθηγητές που θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Ζητά δηλαδή να πληρώνει το κράτος για τα τεστ των καθηγητών που δεν έχουν εμβολιαστεί και που ναι μεν αποτελούν μια μικρή μειοψηφία, όμως είναι οι ίδιοι που μπορούν (μπορούσαν και τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών) να εμβολιαστούν και να μην είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για να εκτελέσουν το λειτούργημα της εκπαίδευσης των παιδιών.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλει στην προσπάθεια εμβολιασμού ζητώντας να μην υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν εμβολιάζονται. Ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε και για τους υγειονομικούς για τους οποίους αντιπροτείνουν να συνεχίσουν να αμείβονται και απλά να μετακινηθούν σε θέσεις άλλες από αυτές για τις οποίες προσελήφθησαν...