Merkel και Juncker βλέπουν την Τουρκία να απομακρύνεται από την Ευρώπη

Merkel και Juncker βλέπουν την Τουρκία να απομακρύνεται από την Ευρώπη

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα η Angela Merkel στο πλαίσιο της καθιερωμένης καλοκαιρινής συνέντευξης Τύπου, με την οποία σηματοδοτείται παραδοσιακά στη Γερμανία το τέλος της περιόδου των διακοπών και η επιστροφή στην πολιτική καθημερινότητα.

«Η απαίτησή μας είναι απλή: Απελευθερώστε όλους τους κρατούμενους», είπε η καγκελάριος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που αναφερόταν στις σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας και ειδικότερα στους γερμανούς υπηκόους που βρίσκονται υπό κράτηση στην Τουρκία.

«Θα ήθελα πολύ να έχουμε καλύτερες σχέσεις (...) αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια περίπλοκη φάση», πρόσθεσε η Merkel, απευθυνόμενη και προς τα 3 και πλέον εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και πρόκειται να ψηφίσουν και στις επικείμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα, στην Τουρκία είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, για την οποία είπε ότι προκαλεί ισχυρές ανησυχίες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. «Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την Ευρώπη», δήλωσε ο Juncker.

Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images/ Ideal Image