Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση - Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ
Ρέθυμνο

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση - Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ

Μεγάλη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Κρύα Βρύση, στα διοικητικά όρια του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο  Ρέθυμνο,  έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι και στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ ωστόσο η φωτιά φαίνεται να απομακρύνεται από τα χωριά και υπάρχουν ελπίδες ότι θα οριοθετηθεί. 

Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα ενώ υπάρχουν επαφές με την Αθήνα για το ενδεχόμενο να κληθεί και αεροσκάφος στο σημείο, αναφέρει το neakriti.gr το οποίο και μετέδιδε πως η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια.

Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.


Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δεκάδων πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης που προχώρησε στην εκκένωση του οικισμού Ορνέ, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».