Μέγαλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Μέγαλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας πυρκαγιών που ξέσπασαν σε Σταμάτα και Ανατολική Μάνη.

Η φωτιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Κυπριανός, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα χρειάστηκε, για προληπτικούς λόγους, να απομακρυνθούν από την παραλία λουόμενοι, καθώς και οι ένοικοι ενός σπιτιού, διότι η φωτιά πλησίαζε προς την παραλιακή ζώνη.

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης προσέθεσε ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει υποχωρήσει από την περιοχή του Αγίου Κυπριανού και έχει κινηθεί προς την περιοχή γειτονικού οικισμού, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 17:20 για φωτιά, η οποία ξέσπασε και καίει σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο κτήμα Κοκοτός, στη Σταμάτα.

Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί ύπο έλεγχο.

Η φωτιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Κυπριανός, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λουόμενοι που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.