Με συναυλίες και... δάνειο πλήρωσαν τις εγγυήσεις τα μέλη του Ρουβίκωνα

Με συναυλίες και... δάνειο πλήρωσαν τις εγγυήσεις τα μέλη του Ρουβίκωνα

Μέσω οικονομικής ενίσχυσης από συναυλίες αλλά και δανείου συγκεντρώθηκε τελικά το ποσό των 60.000 ευρώ της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε δύο μέλη του Ρουβίκωνα, για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, στις 21 Μαΐου 2019.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος, το ποσό των 30.000 ευρώ της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, το οποίο είχε ταυτοποιηθεί από βιντεοληπτικό υλικό για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, στις 21 Μαΐου 2019, συγκεντρώθηκε μέσω οικονομικής ενίσχυσης αλληλεγγύης και συναυλιών.

Για το δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα, που είχε συλληφθεί λίγο μετά την επίθεση, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εγγύηση των 30.000 ευρώ δόθηκε με την εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου.

Ωστόσο, το πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, με ανάρτηση σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αναφέρει πως οι εγγυήσεις ύψους 60.000 ευρώ, που είχε ορίσει η ανακρίτρια και για τον ίδιο και το σύντροφό του, μαζεύτηκαν μέσω οικονομικών ενισχύσεων αλληλέγγυων και συναυλιών που οργανώθηκαν. Σημειώνεται ότι στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στην Πάτρα και στις 22 Ιουνίου στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Η χρηματική εγγύηση στο μέλος του Ρουβίκωνα που είχε συλληφθεί μετά την επίθεση είχε οριστεί τέλη Μαΐου και στις 6 Ιουνίου στο πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου, ειδάλλως θα προφυλακίζονταν.