Με ειδική εφαρμογή ο έλεγχος των πελατών στην εστίαση
Γ. Γεωργαντάς

Με ειδική εφαρμογή ο έλεγχος των πελατών στην εστίαση

Με μια νέα ειδική εφαρμογή θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών στα καταστήματα εστίασης όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, σήμερα τίθεται σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, με το οποίο θα γίνεται ο έλεγχος στις πύλες εισόδου στα σύνορα, όπου θα ελέγχεται η αυθεντικότητά του. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και με την εστίαση, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη εφαρμογή θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Υπογράμμισε ότι οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να εφοδιαστούν με τίποτα για τον έλεγχο αυτό και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί δεν θα υπάρχει διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

Σε ότι αφορά την «κάρτα ελευθερίας» και την πριμοδότηση των νέων 18-25 ετών με 150 ευρώ, αν εμβολιαστούν, είπε ότι και για την περίπτωση αυτή θα υπάρξει μια νέα εφαρμογή, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, γύρω στις 20 Ιουλίου.

Ερωτηθείς για την ανταπόκριση των νέων, είπε ότι το πρώτο διήμερο μετά την ανακοίνωση του μέτρο, κλείστηκαν περίπου 30-35 χιλιάδες ραντεβού.

«Η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα στους 27 της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού που έχουν κλειστεί για εμβολιασμό, όσο και στον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων», σημείωσε.

Τέλος, σχολίασε ότι οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες καταγράφονται αναλογικά τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι 40-46 και 60-65, ενώ το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός, αποτυπώνεται στο γεγονός, ότι μόνο το 0,3% όσων έχουν εμβολιαστεί νόσησε και μάλιστα ελαφρά.

Διαβάστε Περισσότερα