Με διαρροές και μηνύσεις η διαχείριση του Panousisgate από την κυβέρνηση

Με διαρροές και μηνύσεις η διαχείριση του Panousisgate από την κυβέρνηση

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά και τον χθεσινό… «πόλεμο» μέσω δηλώσεων και διαρροών.

Ο κ. Γ. Πανούσης σε δήλωσή του ανέφερε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα και να συλληφθεί ως… αντικαθεστωτικός, ενώ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες στον Άρειο Πάγο από κυβερνητικά στελέχη, έκανε λόγο για "νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική".

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα επισημαίνει πως είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό, ότι « Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των ''Αριστερών του τίποτα...'' ή θα χαθεί μαζί τους».

Επανήλθε επίσης σε αυτό που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει ως «περίεργες συμπτώσεις», κάνοντας αναφορά στα «συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (…) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική».

Διατηρώντας υψηλούς τόνους, ο κ. Πανούσης έκλεισε τη δήλωσή του κάνοντας αναφορά σε κύκλους που διολισθαίνουν σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις, επισημαίνοντας πως αισθάνεται να έχει απέναντί του όχι μόνο το Κράτος, αλλά και το Παρακράτος.

Από κυβερνητικής πλευράς, και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, απ' όπου τις προηγούμενες μέρες εξαπολύθηκε μια «ομοβροντία» δηλώσεων κατά του πρώην υπουργού, η αντίδραση περιορίστηκε στο επίπεδο των διαρροών.

Με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Μάλτα, για τις ανάγκες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν -χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική απάντησε σε όσα έχει καταγγείλει ο πρώην υπουργός-  ότι, για το θέμα του κ. Πανούση, "η κυβέρνηση επανέρχεται και θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα για τα οποία ακόμα περιμένει απαντήσεις: Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός; Και δεύτερον: Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός";

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο και για «επικοινωνιακά παιχνίδια από ορισμένα ΜΜΕ», ενώ παρείχαν εκ νέου πλήρη κάλυψη στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου, ο οποίος φέρεται να «διαπραγματευόταν» με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Αναφορικά δε με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες, πάλι από κυβερνητικές πηγές εκφραζόταν η «απορία», για το «πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων». Και αυτό, καθώς «αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

Πιθανώς να δοθούν περισσότερες απαντήσεις, επί της ουσίας, από κυβερνητικής πλευράς, όταν την ερχόμενη Τετάρτη παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ο κ. Πανούσης, όπου έχει ζητηθεί από τη ΝΔ να είναι παρόντες και οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.