To Μαυροβούνιο απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Skripal

To Μαυροβούνιο απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Skripal

Το Μαυροβούνιο αποφάσισε σήμερα να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του yuliaστο Σάλσμπερι, στην Αγγλία, την ευθύνη για την οποία απέδωσε η βρετανική κυβέρνηση στη Μόσχα.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη στην ίδια γραμμή με τα μέτρα που έλαβαν «σύμμαχοι και εταίροι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία.

Το Μαυροβούνιο ανακάλεσε επίσης τη συγκατάθεση που είχε δώσει για τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας. Ρώσοι διπλωμάτες στην Ποντγκόριτσα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στο Μαυροβούνιο είναι τεταμένες από τον Οκτώβριο του 2016, έπειτα από μια φερόμενη ως υποστηριζόμενη από τη Ρωσία συνωμοσία για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, την ανατροπή της κυβέρνησης και την παρεμπόδιση της ένταξης της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ