Matteo Salvini: «Διάλογο με όλους, και με τα Πέντε Αστέρια»

Matteo Salvini: «Διάλογο με όλους, και με τα Πέντε Αστέρια»

«Θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των Πέντε Αστέρων», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Matteo Salvini, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης «Ιl Messaggero».

«Σημείο εκκίνησης θα είναι το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς, αλλά από την στιγμή που στην φάση αυτή δεν διαθέτουμε την αναγκαία πλειοψηφία, είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε και να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας, προστατεύοντας, όμως, την συνοχή του», προσθέτει ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Δεν θα πάω να συναντήσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του πω: το κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να είναι το δικό μου, η λίστα των υπουργών είναι εκείνη που θέλω εγώ, είμαι ο αρχηγός», λέει στην Ιl Messaggero o Matteo Salvini.

Kαθιστά σαφές, δε, ότι στο τραπέζι της πολιτικής διαπραγμάτευσης «μπορούν να καθίσουν όλοι, και το Κίνημα Πέντε Αστέρων». Με κύριους στόχους, σύμφωνα με την Λέγκα, «την κατάργηση της μεταρρύθμισης των συντάξεων, τη μείωση των φόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης, διότι σε λίγο πρόκειται να ξαναρχίσουν να αποβιβάζονται μετανάστες στην Κάτω Ιταλία».

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την σύνθεση νέας κυβέρνησης, ο σαρανταπεντάχρονος γραμματέας της Λέγκα δηλώνει, πάντως, ότι «μέχρι τώρα, με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή αναφορά» και ότι όλες οι επαφές με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις «θα βασιστούν στις δυο έκτακτες ανάγκες της Ιταλίας: την εργασία και την ασφάλεια». Ο Matteo Salvini, τέλος, υπογραμμίζει ότι το κόμμα του «στοχεύει σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα αυτονομιών, αλλά με έναν ισχυρό ρόλο, συγχρόνως, για την πρωτεύουσα της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ