Μάτι: Επιστολή πυρόπληκτων στον Αλ. Τσίπρα - «Δεν ανταποκρίνεται σε συνάντηση»

Μάτι: Επιστολή πυρόπληκτων στον Αλ. Τσίπρα - «Δεν ανταποκρίνεται σε συνάντηση»

Εννέα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, οι κυβερνητικές υποσχέσεις και προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα «για αποκατάσταση της περιοχής με fast track διαδικασίες παραμένουν ανεκπλήρωτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων - Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), οι οποίοι εκφράζουν την απόγνωση και αγανάκτησή τους για τα καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Η ΣΕΚΜΑ αναφέρει πως οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να τα επιλύσουν, χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση, και αυτή η διαπίστωση ανάγκασε τους κατοίκους να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό από τις 30.3.2019, ζητώντας του να τηρήσει την υπόσχεση, δέσμευση και εξαγγελία του και να επιληφθεί προσωπικά του θέματος.

«Δυστυχώς», αναφέρει η ΣΕΚΜΑ, «20 μέρες πέρασαν και ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του καίτοι από την ημέρα της αποστολής το γραφείο του μας ανακοίνωσε πως έλαβαν γνώση και θα επανέλθουν».

«Η ΣΕΚΜΑ, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις της», τονίζεται στην ανακοίνωση, «προσπάθησε και προσπαθεί να συνεργαστεί με το σύνολο των αρμόδιων Υπουργείων, ενώ οι πόρτες τους έχουν σφραγίσει ερμητικά τους τελευταίους 4 μήνες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ζητούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα επιβίωσης των εγκαυματιών, διαβίωσης των πληγέντων, έκδοσης αδειών και αποκατάστασης του οικισμού μας.

»Καλούμε τον Πρωθυπουργό να επιδείξει πως πράγματι έχει την απαραίτητη ευαισθησία, ώστε να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε στους κατοίκους στην προ πέντε μηνών τελευταία του επίσκεψη στο Μάτι, στις 27 Νοεμβρίου 2018».

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων - Μάτι Αττικής.