Ματαίωση επίσκεψης Kerry στην Αθήνα

Ματαίωση επίσκεψης Kerry στην Αθήνα

Ματαιώνεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, αιτία της ματαίωσης είναι η κινητικότητα στο Συριακό, καθώς η έκτακτη σύγκληση Συνόδου στη Βιέννη, οδήγησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απόφαση ακύρωσης ενός σκέλους της περιοδείας του κ. Κέρι, που αφορά, εκτός της Ελλάδας, την Κύπρο, την Τυνησία και τις Φιλιππίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα γίνονταν προσπάθειες από την ελληνική πλευρά να βρεθεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στη χώρα μας έστω και για λίγες ώρες, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά δυνατό. 

Η Έκτακτη Σύσκεψη

Στη Βιέννη στις 12 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Σύσκεψη για το Συριακό, όπως ανέφερε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Στην Σύσκεψη πρόκειται να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας ως συνέχεια της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στη Βιέννη με την συμμετοχή 17 υπουργών της Ε.Ε. καθώς και των 5 κρατών που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο στα Ηνωμένα Έθνη (ΉΠΑ-Ρωσία-Κίνα-Βρετανία και Γαλλία) καθώς και της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, του Ιράκ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, του Ομάν, του Λιβάνου, της Ιορδανίας και του Ιράν που έλαβε μέρος στις συζητήσεις για πρώτη φορά.