Μαλακάσα: Με κεριά και ξερά χόρτα επιχείρησε να βάλει φωτιά ο επίδοξος εμπρηστής

Μαλακάσα: Με κεριά και ξερά χόρτα επιχείρησε να βάλει φωτιά ο επίδοξος εμπρηστής

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο επίδοξος εμπρηστής, υπήκοος Βρετανίας που επιχείρησε να βάλει φωτιά με ξερά χόρτα και κεριά στο δάσος στην περιοχή της Μαλακάσας πολύ κοντά στην Εθνική Οδό και ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, ύστερα από τηλεφώνημα των κατοίκων.

Το πρωί  της Κυριακής στις 9:50 ειδοποιήθηκε η αστυνομία ότι ένας άνθρωπος προσπάθησε στην περιοχή πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα και στο δάσος. Κινητοποιήθηκε ομάδα  ανδρών της ΔΙΑΣ  και κατάφερε μετά από λίγη ώρα να εντοπίσει τον 31χρονο Βρετανό και να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο σημείο όπου επιχείρησε ο 31χρονος να βάλει φωτιά χρησιμοποίησε ως προσάναμμα ξερά χόρτα και μικρά κεριά. Ο δράστης  άναψε τα κεριά και ξέσπασε σταδιακά μία μικρή εστία. Ευτυχώς πρόλαβαν οι κάτοικοι και την έσβησαν.

Όπως αναφέρθηκε, πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες βρέθηκε ένα ακόμα κεράκι και βρέθηκε επίσης και ένα φιαλίδιο δύο από γκαζάκι, ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους εμπρησμούς. Επίσης ο δράστης είχε μαζί του τρείς διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις. Όλες  αντιστοιχούσαν  σε πακιστανικούς αριθμούς χωρίς πραγματικούς συνδρομητές

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να φανούν και τα κίνητρα του.