Μακρή: Φυλάκιση και πρόστιμο στους αρνητές γονείς

Μακρή: Φυλάκιση και πρόστιμο στους αρνητές γονείς

Για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, που προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο ετών και χρηματική ποινή για τον γονέα και τον κηδεμόνα.

Μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι «είναι λίγα τα παιδιά σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό, που φτάνει τα 1,5 εκατ. παιδιά, ωστόσο και έτσι είναι ένας αριθμός που κινητοποιεί, στεναχωρεί και ενοχλεί το υπουργείο μας», υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο δεν έχει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που οι γονείς τους δεν τα αφήνουν να φοιτήσουν στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροινοϊού, λόγω της διαδικασίας που προβλεπόταν μέχρι τώρα.

«Σήμερα φέραμε μια τροπολογία στη Βουλή, που καλύπτει το νομικό κενό και προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο ετών και χρηματική ποινή για τον γονέα, τον κηδεμόνα που φροντίζει για την εγγραφή του παιδιού στο σχολείο και την φοίτησή του» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις για τέτοιους γονείς μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απώλεια της γονικής μέριμνας.