Μακρή: Δεν είναι ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών 

Μακρή: Δεν είναι ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών 

«Μέχρι στιγμής τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών δεν είναι ενθαρρυντικά» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά προϊόντος του χρόνου.

«Συν τω χρόνω, τα ποσοστά θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Χωρίς να αισιοδοξώ ότι θα φτάσουν τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ή των ενηλίκων» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι αυτά συντάχθηκαν από κοινού με τους ειδικούς.

«Τα παιδιά που είναι ασυμπτωματικά θα εντοπιστούν με το self – test. Εν συνεχεία, είναι τόσο συχνός ο έλεγχος για τις στενές επαφές, που η διασπορά του 50+1%, δεν είναι η πλέον πιθανή. Αν τηρηθούν τα πρωτοκόλλα και οι οδηγίες που έδωσαν οι ειδικοί, το 50+1% σε μια τάξη δεν θα νοσήσει» υπογράμμισε.

«Η επαναφορά στην δια ζώσης διδασκαλία δεν επιβαρύνει την δημόσια υγεία» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι αν κάτι δραματικά επιδημιολογικά αλλάξει «προφανώς θα διαφοροποιηθούν τα πρωτόκολλα».