Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Ηλείας - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Ηλείας - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Ολονύχτια μάχη έδιναν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική περιοχή στην τοποθεσία Λιβαδάκι του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στο νομό Ηλείας, όπου εκκενώθηκε οικισμός. Από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 103 Πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Λιβαδάκι, Πτελέα και Καλλιθέα, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Μέχρι στιγμής, η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Επικεφαλής έχει τεθεί ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης και ο διοικητής ΠΥ Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας.