Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων της Όμικρον

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων της Όμικρον

«Περιμένουμε δραματική αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον έναντι της Δέλτα. Δε νομίζω ότι θα συμβεί μέσα στις γιορτές αλλά είναι ένας ιός εξαιρετικά δύσκολος να τον προβλέψουμε», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής.

Επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να υπολογιστούν πόσα είναι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε προς το παρόν είμαστε μακριά από το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων. Σημειώνοντας πως υπάρχει ακόμα χρόνος γιατί στη χώρα μας ισχύουν πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με άλλα κράτη.

Έφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχει ούτε το ένα δέκατο από τα μέτρα που έχουμε εμείς αυτή τη στιγμή» αλλά και την Ολλανδία «όπου δεν εφαρμόστηκε η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δραστηριότητες όπως στην Ελλάδα».

«Η χώρα μας είναι πολύ πιο μπροστά από τις περισσότερες χώρες στον εμβολιασμό με την τρίτη ενισχυτική δόση και συνεπώς έχουμε χρόνο ακόμα σε αυτή τη φάση», σχολίασε.