Μαδούρο: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα...ξυρίσει το μουστάκι του αν δεν παραδώσει 1 εκατ. εργατικές κατοικίες ως το τέλος του έτους

Μαδούρο: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα...ξυρίσει το μουστάκι του αν δεν παραδώσει 1 εκατ. εργατικές κατοικίες ως το τέλος του έτους

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποσχέθηκε ότι θα ξυρίσει τον μουστάκι του εάν η κυβέρνησή του δεν τηρήσει την υπόσχεσή της να παραδώσει ένα εκατομμύριο εργατικές κατοικίες έως τα τέλη του 2015.

«Εάν την 31η Δεκεμβρίου δεν έχω παραδώσει την εκατομμυριοστή κατοικία, θα ξυρίσω το μουστάκι μου για να με τιμωρήσω και προκειμένου όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν τήρησα την υπόσχεσή μου» δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα, που είχε καταρτιστεί από τον προκάτοχο του Νικολάς Μαδούρο, τον Ούγκο Τσάβες, στοχεύει στο να στεγασθούν όλες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους στις πλημμύρες που έπληξαν την χώρα στα τέλη του 2010.

Ο Ούγκο Τσάβεζ, που απεβίωσε το 2013, είχε υποσχεθεί να παραδώσει στις οικογένειες αυτές τρία εκατομμύρια κατοικίες έως το 2013. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σχεδόν 800.000 έχουν διανεμηθεί και στόχος είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο έως τα τέλη του 2015.

Έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού, που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, δεν θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό για τα προγράμματα πρόνοιας.

Όπως καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, η αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, κάτι το πρωτοφανές μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ούγκο Τσάβεζ το 1999.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ