Μ. Θεμιστοκλέους: Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι στη χώρα

Μ. Θεμιστοκλέους: Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο οι εμβολιασμένοι στη χώρα

Την αισιοδοξία του ότι η Johnshon & Johnshon θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα παραδώσει μέχρι το τέλος του Απριλίου τις προβλεπόμενες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna σχολίασε επίσης το θέμα που προέκυψε με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι χώρα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τόνισε ότι ο ΕΜΑ συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την διαδικασία των εμβολιασμών είπε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για περισσότερα από 800.000 άτομα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλους Απριλίου «θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες», προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός 10ημέρου.

Τέλος, σημείωσε πως είναι αισιόδοξος ότι θα προλάβουμε το καλοκαίρι, για να ανοίξει ο τουρισμός.