M. Schulz: Δε θα κάνουμε εκπτώσεις για την Τουρκία

M. Schulz: Δε θα κάνουμε εκπτώσεις για την Τουρκία

“Δε θα κάνουμε εκπτώσεις στο θέμα της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της προστασίας των μειονοτήτων, του διαχωρισμού των εξουσιών και των κανόνων δικαίου. Δεν είναι διαπραγματεύσιμα αυτά”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.

Συμπλήρωσε πως “είναι νόμιμο να διώκεται η εγκληματική δραστηριότητα. Αλλά η μετατροπή ενός μέσου ενημέρωσης σε φερέφωνο της κυβέρνησης δεν είναι”.

“Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που θα “αλλάξει το παιχνίδι”, ωστόσο πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των διεθνών νομικών απαιτήσεων”.

“Η επιτάχυνση των ταξιδιών χωρίς βίζα είναι φιλόδοξη σκέψη. Δεν μπορεί να γίνει βιαστικά και πρέπει πρώτα να υιοθετήσει ένα μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων”.

Σχετικά με την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία, "το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιμένει να δει τα "ψιλά γράμματα". Όλα πρέπει να γίνουν νόμιμα".

“Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή", ανέφερε ο Μ. Schulz, ενώ κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να στείλουν στους πρόσφυγες ένα μήνυμα ελπίδας με τον να επιταχύνουν τις μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα προς τις χώρες τους.