Μ. Μπαλαούρας: «Δεν μπλοκάρουμε, αλλά μπορούμε να κρίνουμε κάποιες διαδηλώσεις»

Μ. Μπαλαούρας: «Δεν μπλοκάρουμε, αλλά μπορούμε να κρίνουμε κάποιες διαδηλώσεις»

Στη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» και στις διαφορές με τη συγκέντρωση «Φύγετε» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Βήμα FM. 

Παράλληλα, παραδέχτηκε την αμηχανία της κοινωνίας για το ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ασκήσει μία διαφορετική πολιτική, τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

«Εκείνο που αποτυπώνεται, παρά την επιφύλαξη που έχω για τις δημοσκοπήσεις, είναι ότι υπάρχει μια αμηχανία σε μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού και μάλιστα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και είναι λογικό να υπάρχει διότι ο κόσμος που μας ψήφισε κυρίως το Γενάρη και κάπως, ας πούμε, το Σεπτέμβρη, πίστευε ότι εμείς θα ασκήσουμε μία διαφορετική πολιτική, τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα λοιπά. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε και βεβαίως έχει αυτή την αμηχανία. Η κοινωνία, δεν βγάζει, αυτή τη στιγμή και ελπίζω να μη βγάλει... να υπάρχουν κινητοποιήσεις, βεβαίως, άλλου είδους και να ζητάνε δικαιώματα και όλα αυτά. Αλλά κινητοποιήσεις, αυτού του χαρακτήρα, παραιτηθείτε, ξεκουμπιστείτε, ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει. Υπάρχει μία αμηχανία, την είπα, μία επιφύλαξη, υπάρχει μία γκρίνια, εγώ τη ζω, δεν υπάρχει όμως, μία κοινωνική εξέλιξη για εξέγερση», δήλωσε. 

Όσον αφορά την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρη. «Βεβαίως μπορεί να κρίνουμε κάποιες πρωτοβουλίες, τέτοιου είδους, μπορεί να τις κρίνουμε, αλλά δεν σημαίνει αυτό, ότι υπάρχει μία απαγόρευση ή οτιδήποτε άλλο, η κυβέρνηση, το έχει δείξει άλλωστε, δεν έχει μπλοκάρει καμία διαδήλωση, δεν έχει μπλοκάρει οτιδήποτε, είτε απεργία, φυσικά όλα αυτά είναι μέσα στο DNA μας», ανέφερε. 

Τέλος, ξεχώρισε τις συγκεντρώσεις του «Φύγετε», διότι, όπως είπε εξέφραζαν μία ολόκληρη κινητοποίηση της κοινωνίας. «Εμείς τότε μαζί με τους Αγανακτισμένους, κάναμε μία ολόκληρη κινητοποίηση της κοινωνίας, συμβάλαμε δηλαδή εμείς, το γνωρίζετε όλοι, συμβάλαμε στην κινητοποίηση της κοινωνίας και λέγαμε φύγετε σαν ένα αίτημα της κοινωνίας.