Μ. Γιλντιρίμ: Να μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922

Μ. Γιλντιρίμ: Να μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας σήμερα καθώς μετά τις δηλώσεις για τα Ίμια, του Ερντογάν μέσα από την Αγία Σοφία, ήρθε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, για να θυμήσει την Ιστορία και να απαντήσει πιθανότατα σε όσα είπε ο Π. Καμμένος για το 1821. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, είπε ότι, η Τουρκία «δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 (σ.σ καταστροφή της Σμύρνης).

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο κ. Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ανέφερε ακόμη πως, «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει σας "ευχαριστώ" υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές».