Λουκίδης: Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Τρίτη δόση για υγειονομικούς

Λουκίδης: Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Τρίτη δόση για υγειονομικούς

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων, ενώ «είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία και να αυξηθούν και οι ΜΕΘ», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογία Στυλιανός Λουκίδης, εκτιμώντας ότι οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου θα είναι οι υγειονομικοί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής τόνισε ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν.

Σχετικά με την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, ο καθηγητής είπε πως σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές.

«Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους» πρόσθεσε και ανέφερε ότι έχουμε χάσει πάνω από 13.000 ανθρώπους. 

Όσο για το αν θα ξαναγίνει Lockdown, απάντησε πως θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε Περισσότερα