Α. Λοβέρδος: Yπάρχει ζήτημα Ειδικού Δικαστηρίου - Β. Κεγκέρογλου: Απετράπη η κομπίνα πώλησης βλημάτων στη μαύρη αγορά

Α. Λοβέρδος: Yπάρχει ζήτημα Ειδικού Δικαστηρίου - Β. Κεγκέρογλου: Απετράπη η κομπίνα πώλησης βλημάτων στη μαύρη αγορά

Συνεχίζονται τα «πυρά» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν έπεισε εχθές με τις δικές του αποκαλύψεις. 

Ζήτημα απιστίας και παραπομπής στο ειδικό Δικαστήριο θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλοντας νέες αποκαλύψεις και νέα έγγραφα, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι απετράπη η κομπίνα που είχε στηθεί να πωληθούν στη μαύρη αγορά 200.000 βλήματα με κέρδος 150 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, από τα τρία έγγραφα που κατέθεσαν στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, τα οποία δημοσιεύονται σήμερα στα ΝΕΑ, και από όσα επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προκύπτει ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα. Γνώριζε και για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο, καθώς το όνομά του αναφέρεται στο έγγραφο που συνοδεύει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία έχει υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι απετράπη η κομπίνα που είχε στηθεί να πωληθούν στη μαύρη αγορά 200.000 βλήματα με κέρδος 150 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Σαουδική Αραβία είχε συμφωνήσει να πάρει 100.000 βλήματα για 66 εκατομμύρια ευρώ.

«Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, στη συνέχεια έβαλαν τον Φίλη και τον Σκουρλέτη να θέτουν το ανθρωπιστικό θέμα της Υεμένης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Αναφερόμενος στα έγγραφα που παρέδωσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και δημοσιεύονται σήμερα στα ΝΕΑ, είπε ότι είναι χαμηλότερης διαβάθμισης από αυτά που διάβασε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η όλη συμφωνία χάλασε γιατί οι Σαουδάραβες δεν δέχτηκαν τον μεσάζοντα που πήγαν να τους επιβάλουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Η όλη υπόθεση, είπε, φωνάζει σκάνδαλο. Είναι μια υπόθεση μίζας.

Απαντώντας στις αντιδράσεις του Νίκου Κοτζιά ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αυτό που είπα εγώ στη Βουλή είναι ότι «ο κ Κοτζιάς είναι ένας πολύ συνεπής Υπουργός Εξωτερικών. Διαβάζει όλα τα έγγραφα που λαμβάνει. Άρα γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα».