Λιβύη: O OHE καλεί όλες τις πλευρές να υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία

Λιβύη: O OHE καλεί όλες τις πλευρές να υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑ) κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Λιβύη, που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες, να υποστηρίξουν την πολιτική συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προειδοποιώντας για την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΟΗΕ.

"Τα μέλη του ΣΑ κάλεσαν όλους τους συμμετέχοντες του εθνικού διαλόγου που διεξάγεται για τη Λιβύη να υποστηρίξουν και να υπογράψουν την πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και καλούν όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να εργαστούν γρήγορα για τον σχηματισμό της", ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεται, η συμφωνία προσφέρει "μια αληθινή προοπτική" για την επίλυση των συγκρούσεων που μαίνονται για τέσσερα χρόνια στην χώρα. Παράλληλα εκφράζονται οι ανησυχίες πως οι ανθρώπινες απώλειες σε πολλές περιοχές της Λιβύης, ειδικά στην παράκτια πόλη της Σύρτης, αυξάνονται εν μέσω των εξελισσόμενων μαχών και της "καταστολής" που επιβάλουν το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση Ανσάρ Αλ Σαρία και άλλες μαχητικές οργανώσεις, παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

Η επιτροπή κυρώσεων για τη Λιβύη είναι έτοιμη να "καταδείξει εκείνους που απειλούν την ειρήνευση, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην χώρα, είτε όσους υπονομεύουν την επιτυχή ολοκλήρωση της πολιτικής μετάβασης" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ