Liberal Markets: Τι φοβούνται οι αγορές

Liberal Markets: Τι φοβούνται οι αγορές

Με τίτλο βασικού θέματος «Τι φοβούνται οι αγορές - Δοκιμάζονται οι άμυνες στα Χρηματιστήρια» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 4 - 5 Ιουλίου η ένθετη οικονομική και επενδυτική εφημερίδα Liberal Markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Θέμα χρόνου θεωρείται ότι είναι η επανασύνδεση των κεφαλαιαγορών µε την πραγματική οικονομία, που δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες οι οποίες καλλιεργήθηκαν μετά τα χαμηλά του Μαρτίου.

Το δεύτερο εξάμηνο προοιωνίζεται εξίσου δύσκολο για τις κεφαλαιαγορές, καθώς η προέλαση της πανδημίας συνεχίζεται, τα καύσιμα των επενδυτών εξαντλούνται και τα σενάρια για οικονομική ανάκαμψη τύπου V, φέτος ή από το 2021, αποδυναμώνονται, εντείνοντας την ανασφάλεια στους διαχειριστές κεφαλαίων και τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, τα ρίσκα και οι ευκαιρίες από την Μαίρη Βενέτη.

Διαβάστε ακόμη:

- Νέα μέτρα ανακούφισης 3,5 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Πρόσθετες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για την ανάσχεση των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης του κορονοϊού. Μηδενική προκαταβολή φόρου και κατάργηση εργοδοτικών εισφορών για ένα 3μηνο στον τουρισμό και τις εποχικές επιχειρήσεις. Χαμηλότοκα δάνεια μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, αύξηση των επιδοτούμενων εισφορών και επέκταση αναστολής συμβάσεων.

- Οι καλύτεροι, οι χειρότεροι, τα ρεκόρ και τα μερίσματα

Αναλυτικά ανά εταιρεία τα αποτελέσματα του 2019. Μια ματιά σε βάθος από τον Μάνο Χατζηδάκη για τις εισηγμένες επιχειρήσεις που έχουν τα μεγέθη για να αντέξουν κι εκείνες που δεν έχουν αύριο

- Ρίσκα, κίνδυνοι και ευκαιρίες στις μετοχές του τουρισμού

Με τον τουριστικό κλάδο να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα επανεκκίνησης, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο μικροσκόπιο τρεις μετοχές εταιρειών που η συσχέτισή τους με τον τουρισμό είναι πολύ μεγάλη και θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσπάθεια τη φετινή χρονιά ώστε να υπερβούν τον κάβο μιας πραγματικά δύσκολης περιόδου. Στο Βαρόμετρο του ΧΑ ακόμη ανάλυση για τον Φουρλή, και τις μετοχές της Intracom, της Άβαξ και της ΚΡΕΚΑ.

-To ράλι του Χρυσού: «Προθέρμανση» στο καμίνι των 2.000 δολαρίων η ουγγιά για τον βασιλιά των πολύτιμων μετάλλων

Τα πονταρίσματα των επενδυτών στον χρυσό που έχει τραβήξει πορεία προς την κορυφή του κόσμου διανύοντας τον τρίτο μεγάλο ανοδικό κύκλο σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς. Και μια διαφορετική ματιά πίσω από το ράλι για τον κίνδυνο κρατικοποίησης ορυχείων. Γράφουν ο Κωνσταντίνος Μαριόλης και η Μαίρη Βενέτη.

- Τεχνική ανάλυση: Εντός, εκτός κι επί τα αυτά

Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει την τεχνική εικόνα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών και μετοχών από το Χ.Α και τα διεθνή Χρηματιστήρια και γράφει για τα long σήματα στον τραπεζικό κλάδο.

- «Γενική δοκιμή» για τον τουρισμό

Τι θα κρίνει το «ελληνικό στοίχημα». Μέρα με τη μέρα ο σχεδιασμός στον κλάδο μετά το roller coaster που έφερε η προσωρινή απώλεια της Βρετανίας. Ρυθμιστής η Γερμανία. Οι ρεαλιστικοί στόχοι και τα μηνύματα αισιοδοξίας για το 50%.

- Σκάνδαλο Wirecard: Η βόμβα που διευρύνει το τεχνολογικό χάσμα στις Fintech μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος αναλύει από μια άλλη διάσταση το σκάνδαλο της Wirecard καθώς πολλοί εκτιμούν ότι η κατάρρευση του Ευρωπαίου fintech πρωταθλητή ίσως να συμβολίζει το ευρύτερο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα διογκωθεί μετά την πανδημία του Covid-19. Μπορεί η Ε.Ε. να κέρδισε την υγειονομική μάχη κατά του νέου κορονοϊού, στην οικονομική μάχη, όμως, πιθανότατα θα βγει χαμένη.

- Συναγερμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το "Stop hate"

H υπόθεση Facebook συνταράσσει τις αγορές. Οι εκλογές, η χειραγώγηση του πλήθους και οι ζημιές από τη φυγή της διαφήμισης. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος.

- Real Estate: Βγαίνουν από τον πάγο οι αγοραπωλησίες για εμπορικά ακίνητα και ξενοδοχεία

Ο αριθμός ξενοδοχείων προς πώληση έχει αυξηθεί και οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλο εύρος, με κύρια κριτήρια την τοποθεσία, την επιφάνεια και την κατάσταση συντήρησης. Ξεπαγώνουν οι διαδικασίες για μεγάλα ακίνητα της αγοράς. Οι περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ανάλυση της Μόνικας Βενετσάνου.

Διαβάστε ακόμη στα business stories:

 - Γυρίζει η ρουλέτα για τα καζίνο

Το νέο τοπίο και η προοπτική των σημαντικών επενδύσεων. Τα μαθηματικά στο deal για το Λουτράκι, η «κάθοδος» της Πάρνηθας και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

- ELVIAL: Από το Kιλκίς σε όλο τον κόσμο

Τριάντα χρόνια χωρίς ζημιογόνο χρήση για μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος.

Κι ακόμη:

- Πετρελαϊκές χωρίς... πετρέλαιο

Τρεις από τους κολοσσούς του κλάδου, η Royal Dutch Shell, η BP και η Chevron αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους και να προχωρήσουν σε διαγραφές δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ενεργητικό τους για να προσαρμοστούν στο τσουνάμι που πλήττει την πετρελαϊκή βιομηχανία.

- Αγώνας ταχύτητας για τους κατασκευαστές φορτηγών στη λεωφόρο της τεχνολογίας

Η απάντηση των παραδοσιακών βιομηχανιών στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης. Παρά το γεγονός ότι καμία εταιρεία δεν έχει φτιάξει ακόμα ούτε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό, οι μετοχές τους ανεβαίνουν συνεχώς. Γράφει ο Σπύρος Αλεξόπουλος.

- Ο κομβικός όσο και σκοτεινός ρόλος του Tether

Τα μυστικά του ισχυρότερου δολαριακού κρυπτονομίσματος από τον Νίκο Κωστόπουλο. Το Tether είναι το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα σταθερής αξίας, που ακολουθεί το δολάριο ΗΠΑ. Αναμφίβολα έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων σήμερα, ωστόσο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το μέλλον του

- Αγορά Τέχνης: Επιστρέφει ο μάγος των δημοπρασιών

Ένα πρώην αστέρι των Christie's, ο Λ. Γκουζέρ, δημιούργησε την πλατφόρμα Fair Warnig όπου βγάζει προς πώληση ένα έργο την εβδομάδα.

Κι ακόμη στο The Wall πλούσιο παρασκήνιο από τις επιχειρήσεις και τις αγορές