Liberal markets: Οι αγορές ποντάρουν στην Ελλάδα

Liberal markets: Οι αγορές ποντάρουν στην Ελλάδα

Με κεντρικό θέμα «Οι αγορές ποντάρουν στην Ελλάδα - Ο νέος χάρτης των επενδύσεων» κυκλοφορεί αυτό το σαββατοκύριακο 19 - 20 Σεπτεμβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Η Ελλάδα εµφανίζει τη δυναµική να αναδυθεί ως πρωταγωνίστρια στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην πραγµατική οικονοµία, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στο χρηµατιστήριο και τις αγορές οµολόγων. Παρότι διανύουµε µία από τις χειρότερες περιόδους μετά τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεμο για την παγκόσµια οικονοµία, η χώρα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον, κινητοποιεί µεγάλα deals και προετοιµάζεται για ένα νέο μέλλον αποχαιρετώντας την... εφηβεία της.

Διαβάστε ακόμη:

- Big Bang επενδύσεων 6 δισ. ευρώ για την ψηφιακή επανάσταση

Πακέτο μαμούθ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Tην έγκριση λίστας 400 έργων αναμένει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η λίστα θα ενταχθεί στις παρεμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης (EU NextGen), γεγονός που σημαίνει ότι το 70% του προϋπολογισμού του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας θα πρέπει να συμβολαιοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2022. Η αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών πρόκειται να ξαναζήσει μέρες του… 2000.

- H ώρα του Καζίνο και της επένδυσης στο Ελληνικό

Τι σημαίνει η απόρριψη της προσφυγής της Hard Rock. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

- Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ κρύβουν θετικές εκπλήξεις για τους επενδυτές

Με θετικότερες προϋποθέσεις έχει ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο, που δεν αποκλείεται να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για τους δύο ομίλους. Ανάλυση από τον Μάνο Χατζηδάκη.

- Eπενδυτικές ευκαιρίες για αγορές αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων στον καιρό του Covid

Οι δύο όψεις του νομίσματος για το εάν η επιστροφή στην ύφεση, που αναμένεται να μη διαρκέσει επί μακρόν, αποτελεί ευκαιρία για αγορά ακινήτου. Την ίδια στιγμή το εργασιακό περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία και η ανάγκη για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυξάνουν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

-Η...«απορωσοποίηση» της κυπριακής οικονομίας και το μέλλον της τράπεζας Κύπρου

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος γράφει για την σταδιακή απομάκρυνση ρωσικών κεφαλαίων από το νησί της Αφροδίτης, το έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών κεφαλαίων και τις προοπτικές της τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται σε τροχιά εξυγίανσης.

- Quest Συμμετοχών: Αιχμή του δόρατος στην αγορά πληροφορικής

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» την Quest Συμμετοχών, που από την οδό Γέλωνος και τη Στουρνάρη έφτασε σήμερα να αποτελεί έναν πολυσχιδή όμιλο στην πληροφορική, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στις ταχυμεταφορές και την πράσινη ενέργειας, με διεθνή παρουσία.

- Τα social media κερδοσκοπούν με τη ζωή σου!

«Αν δεν πληρώνεις για να αποκτήσεις το προϊόν, μάντεψε... Τότε εσύ είσαι το προϊόν, γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο κερδίζουν χρήματα οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: μέσω των διαφημίσεων οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη. Το πόσο πολλές φορές θα δημιουργηθεί έσοδο για τις εταιρείες, εξαρτάται από το πόσο χρόνο αφιερώνουν οι χρήστες σε αυτές.

- Τεχνική ανάλυση: Follow the trend

Ο Ηλίας Ζαχαράκης στο Trade News μας λέει ότι δύσκολα η διάσπαση των 650 μονάδων να μην κρατήσει και την τάση της για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 689 είναι το επόμενο σημαντικό επίπεδο και παράλληλα το stop μας στο μηνιαίο short. Η τεχνική εικόνα των σημαντικότερων μετοχών και δεικτών του ΧΑ.

- Τα deals που χαλάνε και τα deals που σώζονται

Στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για δύο μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες. Οι πληροφορίες ήταν σωστές και μέχρι το τέλος της χρονιάς έγιναν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Η εμφάνιση της πανδημίας έφερε μεγάλη αναστάτωση και δημιούργησε μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι δύο συμφωνίες.

Τις τελευταίες μέρες τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Η μία φαίνεται πως θα προχωρήσει κανονικά, έπειτα από κοινή προσπάθεια των δύο μερών. Η τύχη της άλλης μπορεί να κριθεί στα δικαστήρια, αφού η εξαγοράζουσα εταιρεία φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Ανάλυση από τον Σπύρο Αλεξόπουλο.

- Εμπορεύματα: Η Κίνα ζωνατανεύει την αγορά και ο πρόεδρος Τραμπ χαμογελά

Ο συνδυασμός αυξημένης ζήτησης και μειωμένης προσφοράς εξηγεί τη σημαντική άνοδο της τιμής για τα φασόλια σόγιας στο χρηματιστήριο. Η συνέχεια θα είναι πιθανότατα θετική, αφού οι ευνοϊκές συνθήκες φαίνεται ότι μπορεί να κρατήσουν για αρκετό καιρό, τουλάχιστον μέχρι τους πρώτους μήνες του 2021.

- Βρέχει δωρεάν χρήμα στα κρυπτονομίσματα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους χρήστες της πλατφόρμας Uniswap την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Η πλατφόρμα δημιούργησε το δικό της κρυπτονόμισμα ($UNI) και αντί να το πουλήσει, το μοίρασε δωρεάν στους χρήστες της. Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος.

- Ετήσιο όφελος 200 έως 2.500 ευρώ για μισθωτούς και εργοδότες από τις εισφορές

«Ζεστό» χρήμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το 2021. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν άμεσο αντίκρισμα και στα πορτοφόλια και στην αγορά. Αναλυτικά παραδείγματα ανά κατηγορία.

- Τα δύο κλειδιά του προϋπολογισμού για το 2021

Ποιο θα είναι το ύψος της ανάπτυξης και πώς θα αξιοποιηθεί το πακέτο των 32 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και -αν κριθεί αναγκαίο- θα προχωρήσουν σε αναθεώρηση των προβλέψεων για το μέγεθος της ύφεσης

- The Wall: Ολλανδικό σκάκι στις κατασκευές

Τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των ελληνικών ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων αρχίζει να θυμίζει ο κατασκευαστικός κλάδος. Σε ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχουν αρχίσει το παιχνίδι και καθώς η ρευστότητα του fund είναι παροιμιώδης, ενδέχεται τα πράγματα να εξελιχθούν ιδιαίτερα γρήγορα.

Διαβάστε πολλά ακόμη από τα πιο καυτά επιχειρηματικά παρασκήνια που τρέχουν στην αγορά.

- Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος: Η πιο ωραία ιστορία για την Παιδεία

Ας δούμε ξανά την παιδεία και ειδικά την πρωτοβάθμια από άλλη διάσταση. Με έμφαση στο παραγόμενο αποτέλεσμα και πως μπορούμε να το αποτυπώσουμε αποτελεσματικά ούτως ώστε να μπορούμε να το διαμορφώνουμε προς το καλύτερο.