Liberal markets: Επενδυτικό σαφάρι για φτηνές μετοχές

Liberal markets: Επενδυτικό σαφάρι για φτηνές μετοχές

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Επενδυτικό σαφάρι για φτηνές μετοχές - Οι υποτιμημένες εταιρείες στο χρηματιστήριο και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται» κυκλοφορεί αυτό το  Σαββατοκύριακο 10 - 11 Οκτωβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal Markets μαζί με τον Φιλελεύθερο. 

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο 6μηνο αποτελούν έναν αξιόπιστο οδηγό για να διε­ρευνήσει κανείς αν και ποιες επενδυτικές ευκαιρίες δημιουργούνται και μπορεί να αποδειχθούν κερδο­φόρες στο μέλλον. Προσπερνώντας την «κόκκινη» τελική γραμμή των ζημιογόνων επιδόσεων, η προ­σοχή στρέφεται σε επιχειρήσεις με ισχυρό ισολογι­σμό, γεμάτο ταμείο, βελτιωμένα ίδια κεφάλαια και σημαντική απόκλιση της χρηματιστηριακής από τη λογιστική τους αξία. Η "dream team" του Χ.Α και τα βαρίδια των τραπεζών. Γράφουν και αναλύουν ο Μάνος Χατζηδάκης στον Αντισυμβαλλόμενο και ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος στο Out of the Box.

Διαβάστε ακόμη στη Liberal Markets:

- Ο Δούρειος Ιππος του ψηφιακού ευρώ

Το σχέδιο Λαγκάρντ για δημιουργία εναλλακτικής πλατφόρμας, ως αντίπαλο δέος στα κρυπτονονίσματα, με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής τιμολόγησης του ενιαίου νομίσματος. Η χρήση του ψηφιακού ευρώ και η αναγκαιότητα των μετρητών. Γράφει η Μαίρη Βενέτη.

- Να αναμένουμε bear market ή μήπως ήρθε και πέρασε;

Τα στοιχεία δείχνουν πως αυτή τη στιγμή έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να πειστούμε πως η αγορά αναμένει πτώση, αν και βλέπουμε κάποιες αγορές να έχουν κάνει νέα υψηλά... Από την άλλη, υπάρχει και η ρήση don’t fight the Fed. Αν αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για τη συνέχιση της ανόδου ή τα μάκρο θα κερδίσουν τη μάχη με την αρχή μιας νέας πτώσης θα το δούμε σύντομα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος.

- Σκοτσέζικο ντους στο Χρηματιστήριο - Περίοδος αναδιαρθρώσεων και trading

Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει τεχνικά τις σημαντικότερες μετοχές και δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου που φέτος έχει αναδειχθεί σε μια αγορά επιμέρους τίτλων με θεαματικές αποδόσεις.

- Η Ευρώπη δεν αγαπά τις νέες εισαγωγές

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος γράφει για τα ευρωπαϊκά IPO's και επισημαίνει ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η ευρωπαϊκή δεν υποδέχεται τις νέες εγγραφές με ενθουσιασμό. Η αλήθεια μάλιστα είναι πως μετά την έλευση της πανδημίας οι νέες εισαγωγές εταιρειών σχεδόν πάγωσαν στην Ευρώπη. Τον τελευταίο μήνα τα πράγματα άρχισαν να ζωντανεύουν, αλλά και πάλι η ζήτηση είναι αναιμική και οι περισσότερες νέες εταιρείες δεν πετυχαίνουν καλές τιμές, ιδίως αν δεν δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας.

- Φθινοπωρινή μπόρα στα Κρυπτονομίσματα

Ο Νίκος Κωστόπουλος αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αγορά μπήκε σε πτωτική τροχιά, επηρεάζοντας ακόμη και τα ισχυρότερα απο αυτά. Προάγγελος μεγάλων διακυμάνσεων ο δείκτης Bollinger Band για το Bitcoin.

- Η αιθανόλη κάνει τα καλαμπόκια να ανθίζουν

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος παρακολουθεί την πορεία της αγοράς καλαμποκιού όπου η κατάσταση εξομαλύνεται, καθώς η ζήτηση για αιθανόλη ανακάμπτει και σε συνδυασμό με την Κίνα που το χρησιμοποιεί κυρίως για ζωοτροφή έχουν επαναφέρει την τιμή στα 3,9 δολάρια/bushel.

- Ο δρόμος του «πράσινου» χρήματος

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές κεφαλαίων σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Μερικά από τα ονόματα που θα ακούμε ολοένα και συχνότερα στο μέλλον και τις διορθώσεις της αγοράς δεν πρέπει να διαφεύγουν την προσοχή μας

- To big deal Περιστέρη - Κοντομέρκου με την προσφορά των 150 εκατ. ευρώ

Τι σημαίνει το «ποντάρισμα» Inspire Athens. Τρεις εξελίξεις και ένα ηχηρό μήνυμα στο επενδυτικό κοινό από τη διαδικασία. Το win - win για την κυβέρνηση και η επόμενη μέρα.

- Η ΔΕΗ σε νέα εποχή: Από το κατώφλι της χρεοκοπίας στο απόλυτο turnaround story

Πώς η εταιρεία, από συστημικός κίνδυνος γίνεται μοντέλο διαχείρισης. Ο ρόλος του management Στάσση και οι κινήσεις που άλλαξαν τα δεδομένα και επιτρέπουν στην επιχείρηση να βλέπει επενδύσεις για ΑΠΕ, ψηφιοποίηση και ηλεκτροκίνηση.

- Ευρωπαϊκή Πίστη: Επιτυχής προσαρμογή στην κρίση με αύξηση παραγωγής στο εξάμηνο

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» την Ευρωπαϊκή Πίστη η θετική πορεία της οποίας στο πρώτο εξάμηνο συνεχίστηκε και κατά τους δύο επόμενους μήνες καθώς έως το τέλος Αυγούστου η άνοδος που σημείωσε η παραγωγή διαμορφώθηκε στο +4,7%, με όλες τις βασικές κατηγορίες να συμβάλλουν στη βελτίωση της συγκεκριμένης επίδοσης.

Κι ακόμη στο Βαρόμετρο του ΧΑ αναλύσεις για τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Byte, OΛΠ, και Δρομέα, αλλά και η τεχνική ανάλυση στο μηνιαίο γράφημα της ΔΕΗ.

- Οι μεγάλοι γίνονται μεγαλύτεροι στο λιανεμπόριο

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με βάση τα στοιχεία της IRI, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων 9,4% στις βασικές κατηγορίες προϊόντων σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019.

- Nintendo Switch: O υδραυλικός έκανε πάλι το θαύμα του!

Ο Super Mario όρθωσε ανάστημα στα μεγαθήρια και οδήγησε την παιχνιδομηχανή της ιαπωνικής εταιρείας σε ρεκόρ πωλήσεων

- Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη

Όλα για τις αλλαγές στους φόρους ακινήτων το 2021.

- Ευκαιρίες και ρίσκο στα ακίνητα

Είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά κατοικίας ή ακινήτου για εκμετάλλευση;

- Οι άγνωστοι ξένοι επενδυτές που «πάγωσαν» από την πανδημία

Εταιρείες από την Κίνα, τον Λίβανο, αλλά και την Τουρκία είχαν εισέλθει δυναμικά στην ελληνική αγορά ακινήτων, πριν από την έλευση της πανδημίας και τώρα βρίσκονται σε στάση αναμονής.