Λεκτική επίθεση στον δήμαρχο Λέσβου από κατοίκους της Μόριας

Λεκτική επίθεση στον δήμαρχο Λέσβου από κατοίκους της Μόριας

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Μόριας τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, σε συνέλευση που πραγματοποιούσαν στο χωριό τους, όπως μεταδίδει το lesvosnet.gr.

Οι κάτοικοι πραγματοποιούσαν συνέλευση, προκειμένου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, από τότε που άνοιξαν οι πύλες του Κέντρου Κράτησης.

Στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας βρίσκονται μετανάστες, από τις 20 Μαρτίου που ίσχυσε η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αφεθεί ελεύθεροι λόγω της παρέλευσης του ορίου των 25 ημερών.

Οι κάτοικοι προχώρησαν σε λεκτική επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει περιέλθει το χωριό τους, αφού -όπως έλεγαν- αυτός είναι μόνο για να παίρνει βραβεία και τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού.

Ένας κτηνοτρόφος, μάλιστα, πέταξε μπροστά στο Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο δημαρχείο και θα τους κάψει όλους.

 Ο δήμαρχος Λέσβου δήλωσε αναρμόδιος, αναφέροντας ότι αν βρισκόταν στην ίδια θέση με τους μετανάστες, θα έκλεβε μία κότα, για να ζήσει την οικογένειά του.

Όταν μάλιστα δήλωσε, ότι αυτός δεν είναι αρμόδιος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τότε ένας κάτοικος της Μόριας του απάντησε ότι «δηλώνεις αναρμόδιος, αλλά παίρνεις τα εκατομμύρια ευρώ».

Το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους γνώρισε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, τον οποίο κατηγόρησαν ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την κατάσταση αυτή.