La Repubblica: Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα

La Repubblica: Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία, με 60 τανκ και πάνω από 1.500 στρατιώτες, εισήλθαν σήμερα στη Μεσόγειο από τα στενά του Γιβραλτάρ και κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες ώρες αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα la Repubblica, επικαλούμενη πηγές από το Ισπανικό πολεμικό ναυτικό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα πλοία προέρχονται από το βόρειο στόλο του ρωσικού ναυτικού και φέρεται να εντοπίστηκαν από ένα υπεράκτιο πολεμικό σκάφος κλάσης Meteoro του ισπανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο κατέγραψε την είσοδό τους νωρίς το πρωί από τα στενά του Γιβραλτάρ.

Η la Repubblica αναφέρει ότι τα πολεμικά πλοία διέρχονται από το θαλάσσιο δίαυλο της Σικελίας.

Στην  είδηση αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή ρωσική εισβολή. «Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία μόλις εισήλθαν στη Μεσόγειο», είπε, προσθέτοντας: «αν εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, θα αλλάξουμε τις απόψεις μας σε αρνητικές».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Guardian ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ δήλωσε πως περίπου 130.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. και απειλούν τη χώρα. «Το ερώτημα είναι «γιατί βρίσκονται όλες αυτές οι ρωσικές δυνάμεις εκεί» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ρωσικές πολεμικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί για να αναγκάσου την Ουκρανία να κάνει «παράνομες» παραχωρήσεις. «Θα πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να κάνει συμμαχίες», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί  τις πληροφορίες για τις κινήσεις των στρατιωτικών και ναυτικών δυνάμεών της.