Λ. Οικονόμου: Κατηγορίες και για κατασκοπεία στα συλληφθέντα μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο

Λ. Οικονόμου: Κατηγορίες και για κατασκοπεία στα συλληφθέντα μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο

Νέα διάσταση στη σύλληψη 33 μελών ΜΚΟ στη Λέσβο έδωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, αφού όπως έκανε γνωστό μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι και αυτή της κατασκοπείας και χαρακτήρισε την υπόθεση «ιδιαίτερης σημασίας» και από πλευράς εθνικής ασφάλειας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «μεταξύ των άλλων κατηγοριών που θα απευθυνθούν και απευθύνονται στα άτομα τα οποία εμπλέκονται είναι και η κατασκοπία διότι και από τον εθνικό σχεδιασμό στην έρευνα και διάσωση δεν προβλέπεται η εμπλοκή ΜΚΟ ή άλλων τέτοιων οργανώσεων».

«Κατά συνέπεια», είπε ο κ. Οικονόμου, «οτιδήποτε άλλο και να θέλουν να προφασιστούν δεν είχαν κανένα νόμιμο δικαίωμα να ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και πολύ περισσότερο με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και ένταση των σχέσεων Ελλάδος - Τουρκίας και με ανεπτυγμένο τον στόλο του πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού και όντας σε μια 24ώρη επιχειρησιακή δραστηριοποίηση να μεταδίδουν τέτοιες πληροφορίες».

Σημείωσε ακόμα πως «αυτά είναι πλήρως τεκμηριωμένα, έχουμε τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, οι συντονιστές ΜΚΟ αλλά και δίκτυα ξένων υπηρεσιών, ότι τα ελληνικά σύνορα θωρακίζονται και σε εγχειρήματα κατασκοπίας και επιβουλών της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της εργαλειοποιήσης μεταναστών».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, στην επιχείρηση με τους συλληφθέντες των ΜΚΟ συμμετείχαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Αρχή Διαφάνειας και την οικονομική αστυνομία για τα οικονομικά των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Διαβάστε Περισσότερα