Κυρώσεις σε 19 Ρώσους επέβαλαν οι ΗΠΑ

Κυρώσεις σε 19 Ρώσους επέβαλαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 19 Ρώσους και πέντε κρατικές υπηρεσίες της Μόσχας με την κατηγορία της εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin, κατηγόρησε τους Ρώσους για «κακόβουλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και εισβολές που στόχευαν σε κρίσιμες υποδομές», ενώ προειδοποίησε για περαιτέρω κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και αξιωματούχους για την «αποσταθεροποιητική τους δραστηριότητα» εναντίον των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πράγματι η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές, υπέρ του D. Trump, μέσω κυβερνοεπιθέσων και διαδικτυακής εκστρατείας στα social media.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Riabkov δήλωσε ότι η χώρα του προετοιμάζει "αντίμετρα" στις νέες αμερικανικές κυρώσις.

«Αντιδρούμε με ηρεμία. Αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα αντίμετρα» είπε ο Riabkov στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, διαβεβαιώνοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις «συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία» για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.