Κυρ.Μητσοτάκης: Δουλειά μου να απελευθερώσω τις δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας

Κυρ.Μητσοτάκης: Δουλειά μου να απελευθερώσω τις δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας

Στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση σε μια σειρά από κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο Reinventing Greece που διοργανώνει ο ΣΕΒ. Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως «δουλειά μας είναι να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας» και τόνισε πως «οι αγορές είναι αξιοκρατικές και βλέπουν τις τομές που έχουμε κάνει στη χώρα», αναφέροντας πως «είμαι υπέρ του συμμετοχικού καπιταλισμού. Οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και στα επιχειρηματικά πλάνα των εταιρειών» Επίσης αναφέρθηκε  στην προοπτική στο δημόσιο τομέα να αξιοποιηθούν άνθρωποι της αγοράς. .

«Μπορεί οι μισθοί να είναι σταθεροί στο δημόσιο, όμως υπάρχουν πλεονεκτήματα για κάποιον. Να έρθουν άνθρωποι της αγοράς, χωρίς να είναι απαραίτητο να μείνουν για πάντα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε πως «στόχος μας είναι να δουλέψει ο ανταγωνισμός, να μην υπάρξουν ανισότητες», ενώ σημείωσε πως «οι επενδυτές πλέον έχουν μακροπρόθεσμη προβλεψιμότητα για τις συνθήκες διαβίωσης και της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται να αναπτυχθούν, όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την αξιοκρατία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία παντού. Προσπαθώ πολύ για αυτό και μία από τις αλλαγές που κάναμε στο κόμμα της ΝΔ ήταν που καλέσαμε ανθρώπους της αγοράς, επιστήμονες με γνώσεις και εμπειρία».

Σημείωσε πως «κινούμαστε στην κατεύθυνση μείωσης των ανισοτήτων και να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες. Από το νηπιαγωγείο ακόμα, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στο δημόσιο πανεπιστήμιο, για το οποίο είμαστε περήφανοι», ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικός κόμβος, μέσω ενίσχυσης των δεσμών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων».

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή επιστημόνων στη χώρα, από την οποία είχαν φύγει τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός, επεσήμανε πως «οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να έρθουν να μεγαλουργήσουν και στην Ελλάδα. Έχουμε θεσπίσει φορολογικά κίνητρα για να γίνει αυτό» και κατέληξε λέγοντας πως «μερικοί βλέπουν αυτό που γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και το αποκαλούν ως επανάσταση των συνετών και των άξιων».