Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας, όχι για τα λόγια μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας, όχι για τα λόγια μας

Στην ομιλία του κατά την παρουσία του στα εγκαίνια για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας», καταλήγοντας ότι «στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής που αναφέρθηκε συνολικά στα οδικά έργα που έχουν γίνει σε ολόκληρη τη χώρα από τον Ιούλιο του 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα παραδίδεται ένα σύγχρονο έργο και μάλιστα νωρίτερα από ότι προέβλεπε η σύμβαση, που θα συμβάλει στην διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, για το οποίο η σύμβαση ολοκλήρωσης υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο κομμάτι, η παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χιλιομέτρων, παραδόθηκε σήμερα, 5 μήνες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία. Το έργο συνολικά θα παραδοθεί εντός του 2023.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα, θα επισκεφτεί διαδοχικά τις πόλεις της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του:

«Η αξιοπιστία στην πολιτική χτίζεται στη συνέπεια λόγων και έργων και αυτό έχουμε κάνει ως κυβέρνηση. Παραλάβαμε πολλές εκκρεμότητες, τελματωμένα έργα τα οποία με υπομονή ξεμπλέξαμε και πλέον από τις μακέτες πήγαμε στις παραδόσεις έργων. Παραδίδουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για όλη την περιοχή, για την Αμφιλοχία. Ο δήμαρχος μου περιέγραφε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση στην πόλη, πρόβλημα που πλέον λύνεται με τα 17 χιλιόμετρα της παράκαμψης.

Ελπίζουμε ολόκληρο το έργο να ολοκληρωθεί και πάλι νωρίτερα, όπως και η παράκαμψη. Διαθέτουμε εξαιρετικό δυναμικό στην κατασκευή των έργων άλλωστε.

Με το έργο συνδέονται τρεις περιφέρειες και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και χαιρόμαστε που υλοποιείται εντός προγράμματος.

Μεγάλη είναι και η διάσταση για την οδική ασφάλεια, την οποία και έχουμε προτάξει και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι θα συμβάλλουν σε αυτή.

Θυμίζω ότι το Πάτρα - Πύργος είχε υποταγεί στις ορέξεις της διαπλοκής της προηγούμενης κυβέρνησης και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές εγγυήσεις και τολμώ να πω πως εάν η κυβέρνηση μας δεν είχε κερδίσει τόση αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, το Πάτρα - Πύργος δεν θα ξεκινούσε. Ακόμη ένα εμβληματικό έργο είναι ο ΒΟΑΚ, μόλις προ δύο ημερών εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του κυριότερου τμήματος, αυτού ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο και εκτιμώ πως θα έχουμε ενεργό εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ πριν από το τέλος του έτους, ώστε να συμπληρώσουμε το πάζλ των μεγάλων οδικών αρτηριών, που θα κάνουν την Ελλάδα μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ανταγωνιστική χώρα.

Κλείνω, ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν για αυτό το έργο. Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας. Το αποτύπωμα των παρεμβάσεων μας είναι αισθητό σε όλη την Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει γρήγορα, γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Παραμένουμε συνεπείς στο να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», κατέληξε ο πρωθυπουργός.