Κυρ. Μητσοτάκης στο Liberal: Fake news υιοθετήθηκαν και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κυρ. Μητσοτάκης στο Liberal: Fake news υιοθετήθηκαν και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για fake news που υιοθετήθηκαν και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τους Ρουμάνους πυροσβέστες και τις δήθεν δηλώσεις τους ότι η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μία ημέρα. «Δεν γίνεται να ζητάμε από Ρουμάνους να μας βοηθήσουν και ταυτόχρονα να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι Ρουμάνοι δεν είπαν ότι θα μπορούσε να σβήσει σε μία ημέρα. Λίγη σοβαρότητα», επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Liberal o πρωθυπουργός σημείωσε πως την επόμενη ημέρα θα ληφθούν μια σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως η σύσταση του ΕΔΟΜΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) αλλά και ο τρόπος που θα γίνονται οι αναδασώσεις, αναφέροντας πως από τη μια θα πρέπει να επιτρέψουμε την αναγέννηση του πεύκου, από την άλλη να προστατεύσουμε τα δάση, ειδικά αυτά που είναι κοντά σε οικιστικές περιοχές, με αναδασώσεις λιγότερο εύφλεκτων φυτών.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα ενώ με την ενημέρωση της κοινής γνώμης θα καταρριφθούν μια σειρά από μύθους, όπως το ζήτημα με τις ανεμογεννήτριες, και fake news.

«Και κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης τις τελευταίες δέκα ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους  δυστυχώς υιοθετήθηκαν και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν γίνεται να ζητάμε από Ρουμάνους να μας βοηθήσουν και ταυτόχρονα να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι Ρουμάνοι δεν είπαν ότι δήθεν θα μπορούσε να σβήσει σε μία ημέρα. Λίγη σοβαρότητα. Θα υπάρχει χρόνος για πολιτική αντιπαράθεση, θα υπάρχει χρόνος να καταθέσουμε απόψεις θα υπάρχει χρόνος. Αρκεί να είναι τεκμηριωμένες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.