Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, παρά την πανδημία

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, παρά την πανδημία

«Παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από αυτές, καθώς εστιάζουν περισσότερο στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην καινοτομία και λιγότερο στην κατανάλωση.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «για εμάς, η πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά,  θα έλεγα, μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική σύνθεση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης για την οικονομία».

Ο Πρόεδρο του Eurogroup αναγνώρισε το «εξαιρετικό έργο που κάνει ο Υπουργός σας για την ελληνική οικονομία» και υπογράμμισε πως «ο ρόλος της Ελλάδας στο Eurogroup και η φωνή της χώρας σε πάρα πολλές, σημαντικές αποφάσεις, χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης».

Για την ελληνική οικονομία τόνισε πως μοιράζεται απολύτως την αισιοδοξία του συνομιλητή του για την ελληνική οικονομία. «Βλέποντας την πρόοδο που έχετε σημειώσει μέχρι τώρα και κοιτώντας την ανάπτυξη που θα σημειωθεί εδώ στην Ελλάδα για το τρέχον και για το επόμενο έτος, αυτό αποτελεί σημάδι της ανθεκτικότητας της οικονομίας. Και είναι επίσης ένα σημάδι για της αξία όλων των αποφάσεων που η κυβέρνησή σας έχει ήδη λάβει»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», σημείωσε ότι «βλέποντας όλη τη δουλειά που κάνετε πιστεύω ότι οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία είναι πολύ θετικές και αισιόδοξες» και πρόσθεσε πως «η συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του Eurogroup με την κυβέρνησή σας είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πάρα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Και προσβλέπω στη συνέχισή της τα επόμενα χρόνια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.