Κυρ. Μητσοτάκης: Κατηγορώ τον Αλ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατηγορώ τον Αλ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών δίχασε τον Ελληνικό λαό και είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι. «Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα» είπε «ότι ανταλλάξε ένα αχρείαστο μέτρο με μια εθνική υποχώρησε» και ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει ποτέ αυτή τη συμφωνία.

Σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα» καθώς και ότι «είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι” δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». 
«Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

«Σε λίγη ώρα από τώρα ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη να μιλήσει για την Μακεδονία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύοντας ταυτόχρονα το γεγονός πως επέλεξε για αυτό την ημέρα του τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. Σημειώνοντας ότι «οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες» ανέφερε ότι κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως « αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών  με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι».

«Ο διεθνής παράγοντας» συνέχισε «θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων, κάτι που η ΝΔ καταψήφισε στο ελληνικό κοινοβούλιο» και κατέληξε λέγοντας ότι «ο λόγος που το μέτρο είχε επιβληθεί ήταν ακριβώς η προσωπική του αναξιοπιστία»

Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τους πολίτες «να μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού και να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα». «Να μην ταυτιστούν» όπως είπε «με το μαύρο» διότι «άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία».

«Όσο ταυτιζόμαστε με τον πρώτο, άλλο τόσο αποστρεφόμαστε το δεύτερο» τόνισε.