Κυρ. Μητσοτάκης για Π. Κουρουμπλή: «Στην αρχή εξεπλάγην αλλά με επανέφερε στην… τάξη»

Κυρ. Μητσοτάκης για Π. Κουρουμπλή: «Στην αρχή εξεπλάγην αλλά με επανέφερε στην… τάξη»

Μια φαρμακερή ατάκα επιφύλασσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τα μπρος πίσω σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας.

«Στην αρχή εξεπλάγην αλλά αμέσως μετά με επανάφερε στην τάξη», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες (αναφερόμενος στις αντιφατικές δηλώσεις Κουρουμπλή για την παραίτησή του), ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με την ρύπανση του Σαρωνικού.  

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπήρχε κανένας κεντρικός σχεδιασμός από το αρμόδιο Υπουργείο και μάλιστα όπως είπε στο Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε ότι έγινε μια σύσκεψη στη λογική «business as usual». Πάντως εξήρε το έργο των δημάρχων που αντιμετώπισαν σχεδόν από μόνοι τους την θαλάσσια ρύπανση, από την στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Παράλληλα, με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Φάληρο και είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής στο παράκτιο μέτωπο.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα. Ποιος έκρινε το καράβι αξιόπλοο, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή.

«Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υπογεγραμμένη από όλους βουλευτές για να μάθουμε όλη την αλήθεια. Οι ευρωβουλευτές μας θα διερευνήσουν εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι ως κόμμα θέτει στη διάθεση των ειδικών οργανώσεις και εθελοντές της ΝΔ μόνο αν το κρίνουν οι εξειδικευμένες οργανώσεις.

«Έχουμε χρέος και ευθύνη να προστατέψουμε το θαλάσσιο περιβάλλον. Ήταν ανέτοιμη η κυβέρνηση για μια καταστροφή μέσα στο λιμάνι. Φανταστείτε τί θα γινόταν στην ανοικτή θάλασσα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αν κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του έχει πολιτικό προϊστάμενο», τόνισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς, η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου μήνα στη Βορειοανατολική Αττική.

Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει, επιτέλους, να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου καθαρές παραλίες και, δυστυχώς, μια μέρα μόνο ανικανότητας, για να γίνει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά», είπε επίσης. 

Τέλος, συνεχάρη όλους τους Δημάρχους, οι οποίοι κινήθηκαν με δικά τους μέσα και, χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως συντονισμός, έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε.