Κυρ. Μητσοτάκης: Έχω ζητήσει από την ΚΕΦΕ μέχρι την Κυριακή να έχει “κλειδώσει” η 13η Δεκεμβρίου

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχω ζητήσει από την ΚΕΦΕ μέχρι την Κυριακή να έχει “κλειδώσει” η 13η Δεκεμβρίου

 

"Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γεννά πολλά ερωτήματα. Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για πραγματική συναίνεση εκτός αν η σύσκεψη αυτή είναι ομολογία της ανικανότητάς του να κυβερνήσει", ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο σταθμό "BHMA 99.5".

"Δεν μπορώ να πω ότι στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας είχε διερευνήσει τη δυνατότητα επίτευξης πραγματικής συναίνεσης από τη στιγμή κιόλας που το ασφαλιστικό δεν έχει τα χαρακτηριστικά του κατεπείγοντος", συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό από τον κ. Τσίπρα. "Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συναινέσει στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος", είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στα εσωκομματικά θέματα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι στη "Νέα Δημοκρατία πρέπει να μάθουμε να συνομιλούμε και να διαφωνούμε. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που διεκδικώ την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, για να την ξανακάνω ένα μεγάλο κεντροδεξιό Κόμμα όπου η αντίθετη άποψη δεν θα ποινικοποιείται και που η μειοψηφία θα συντάσσεται με την πλειοψηφία".

"Θεωρώ ότι είναι εφικτό να γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Έχω ζητήσει από την ΚΕΦΕ μέχρι την Κυριακή να έχει κλειδώσει η ημερομηνία εφόσον πειστούμε ότι μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές".

"Δεν βλέπω ενδεχόμενο διάσπασης. Δεν βλέπω ποιος θα διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία και με ποια αφορμή", κατέληξε.