Κύπρος: Προς παραίτηση και ο αρχηγός της αστυνομίας

Κύπρος: Προς παραίτηση και ο αρχηγός της αστυνομίας

Μονόδρομος φαίνεται πως θεωρείται η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Κύπρου, μετά την χθεσινή παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και τις ευθείες βολές που έριξε στην Αστυνομία, εν μέσω του σάλου που έχει ξεσπάσει στη χώρα για την υπόθεση του serial killer. 

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, που επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιωνά Νικολάου και να υποβάλει την παραίτησή του το πρωί της Παρασκευής, ενώ λέγεται ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να τον παύσει στο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει σε υποβολή της παραίτησής του.

Εχθές, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου κ. Ιωνάς Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.

Πιο κοντά στη δεύτερη βαλίτσα οι Αρχές 

Πλάκα τσιμέντου που πιστεύεται ότι συνδέεται με την δράση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο ανέσυραν χθες οι ερευνητές από την Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό. Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη είναι μεγάλος καθώς το θολό νερό – μολυσμένο εξαιτίας των εξορυκτικών εργασιών στο Μιτσερό – μειώνει την ορατότητα.

m

Παρόμοιο μπλοκ είχε βρεθεί μέσα στην αποσκευή που εντοπίστηκε στον βυθό πριν λίγες ημέρες, μέσα στην οποία ανακαλύφθηκε η σορός μίας γυναίκας. Συνεπώς οι Αρχές ελπίζουν πως βρίσκονται κοντά στη δεύτερη βαλίτσα.

Παράλληλα, σήμερα το βράδυ θα φτάσει στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες το σύστημα ηχοεντοπισμού Sonar, το οποίο αναμένεται να τεθεί αύριο Σάββατο στη διάθεση των ερευνητών.

Άκαρπες παραμένουν εν τω μεταξύ οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί», στο Ξυλιάτο, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το πτώμα της 6χρονης Σιέρα.