Κύπρος: Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια του μεταναστευτικού

Κύπρος: Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια του μεταναστευτικού

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη Μάλτα, θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια που προκαλούν αυτό το κύμα προσφύγων και όχι απλώς τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται επιβατικά αεροσκάφη βρετανικών εταιρειών από διάφορα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση Βρετανών υπηκόων από το Sharm el-Sheikh.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα όσον αφορά στις προσπάθειες απομάκρυνσης Βρετανών υπηκόων από το Sharm el-Sheikh, αλλά και ο βαθμός εμπλοκής των κυπριακών αεροδρομίων σε μια τέτοια διαδικασία.

Επίσης, ανέφερε ότι για άλλη μια φορά αναδεικνύεται και επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Κύπρου και των αεροδρομίων της, ως ένας ασφαλής ενδιάμεσος σταθμός, σε μια ιδιαίτερα ασταθή και εύφλεκτη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ