Κύπρος: Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση κατά της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση κατά της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση κατά της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα ονόματα πέντε προσώπων που είχαν υψηλές θέσεις στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Η ποινική δίωξη αφορά χειραγώγηση της αγοράς, ψευδείς, παραπλανητικές δηλώσεις συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.

Από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη η Τράπεζα να το κάνει, μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, τα πιο πάνω αδικήματα εξετάστηκαν από την ομάδα που διερευνά τα θέματα σχετικά με την κατάρρευση της οικονομίας το 2013. Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου, 2016, πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ