Κυβερνητικό φιάσκο στην εξεταστική για την Υγεία: Επί ΣΥΡΙΖΑ πληρώθηκαν οι αρθροσκοπήσεις 

Κυβερνητικό φιάσκο στην εξεταστική για την Υγεία: Επί ΣΥΡΙΖΑ πληρώθηκαν οι αρθροσκοπήσεις 

Να πέσουν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν κινδυνεύουν να πέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Σήμερα, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, υπόθεση στην οποία επιχείρησαν να στοχοποιήσουν τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά.

Ωστόσο, η προσπάθεια δεν τους… βγήκε καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ διατυμπάνισαν σε αυτή την περίπτωση ευθύνες έχει η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης. Και τούτο διότι όλες οι πράξεις διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων τελέστηκαν και πληρώθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. 

Πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αποκάλυψε ότι ο κ. Ξανθός δεν έκανε το παραμικρό να αλλάξει την απόφαση που είχε ληφθεί το 2014,  κάτι που είχε ως  αποτέλεσμα όλες οι εξετάσεις να γίνουν και να πληρωθούν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Είναι τουλάχιστον περίεργο πρώτα να αρχίζει η διερεύνηση ενός υπόπτου ζητήματος και η τέλεσή του να ακολουθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιαw και πρώτη εξέταση έγινε τον Ιούνιο του 2015. 

Συνεπώς τόσο η ΝΔ όσο και η  Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν την κλήση των κ.κ Ξανθού και Πολάκη στην εξεταστική, αίτημα το οποίο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον  ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα «ανοίγματος» του χρόνου διερεύνησης, σημείωσε πως η επιτροπή δεν θα περιχαρακωθεί. Με άλλα λόγια, άφησε ανοικτό το παράθυρο να κληθεί κάποιος από τους δύο υπουργούς.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, έκανε λόγο για καραμπινάτο σκάνδαλο από το οποίο ωφελήθηκε ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριοι Βορίδης  και Γρηγοράκος, στις 22 Δεκεμβρίου 2014, υπέγραψαν απόφαση για την κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στα 1.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 850.000 ευρώ.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC