Κυβέρνηση τεχνοκρατών για ένα έτος στη Ρουμανία

Κυβέρνηση τεχνοκρατών για ένα έτος στη Ρουμανία

Τη σύνθεση μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, με θητεία ενός έτους, στην οποία θα περιλαμβάνονται ειδικοί σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλωμάτες και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών, ανακοίνωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Ντατσιάν Τσιόλος.

Μεταξύ των μελών της περιλαμβάνονται, η Άνκα Πάλιου Ντράγκου, οικονομική αναλύτρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το υπουργείο οικονομικών και η Κριστίνα Γκούσετ, εμπειρογνώμων σε θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς που θα αναλάβει το υπουργείο δικαιοσύνης, ενώ ο πρεσβευτής της Ρουμανίας στη Βρετανία, Μινέα Ιοάν Μότοκ, θα ηγηθεί του υπουργείου άμυνας. Επικεφαλής της ρουμανικής διπλωματίας θα τεθεί ένας διπλωμάτης καριέρας, ο Λαζάρ Κομανένσκου. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση αυτή αναμένεται να τύχει ευρείας υποστήριξης στο κοινοβούλιο.

«Ήθελα να επιλέξω ανθρώπους έμπειρους και ικανούς στους τομείς τους», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. «Ελπίζω ότι αύριο θα έχουμε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο και την Τρίτη την τελική ψηφοφορία, ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν μια λειτουργική κυβέρνηση».