Κρίσιμες αποφάσεις για την «Αυγή»: Προς αναστολή της ημερήσιας κυκλοφορίας

Κρίσιμες αποφάσεις για την «Αυγή»: Προς αναστολή της ημερήσιας κυκλοφορίας

Λίγο πριν συμπληρώσει 70 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον ελληνικό Τύπο, η εφημερίδα «Αυγή» βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αναστολής της ημερήσιας κυκλοφορίας της. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, το πιο πιθανό σενάριο είναι να διατηρηθεί το κυριακάτικο φύλλο και το σάιτ της. 

«Η Αυγή δεν θα κλείσει, θα κάνουμε τα πάντα για αυτό» διαβεβαίωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ACTION 24. Η ημερήσια κυκλοφορία, για ένα μικρό διάστημα, θα ανασταλεί πρόσθεσε. 

Ο Ν. Ηλιόπουλος, διευκρίνισε ότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Παραιτήθηκε ο Άγγελος Τσέκερης

 


Νωρίτερα χθες Τετάρτη, ο Διευθυντής της εφημερίδας, Άγγελος Τσέκερης έκανε γνωστή την παραίτησή του. «Οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5.000 συνδρομητές», εξήγησε ο ίδιος.

«Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο. Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Α. Τσέκερης, προσθέτοντας πως «σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία».

Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς εξετάζονται σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Πέμπτη, όπου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις.